Turkcell müşterilerinin mobil veri kullanımı son iki yılda yüzde 400 arttı

Turkcell müşterilerinin mobil veri kullanımı son iki yılda yüzde 400 arttı

2016 yılının ilk Webrazzi konferansı E-ticaret16 yine yoğun bir katılımla başladı ve günün ilk konuşmacısı 'Dijital Dönüşüm' başlıklı sunumuyla Turkcell Alternatif Satış Kanalları Direktörü Kadri Özdal oldu.

Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Kadri Özdal, Türkiye'nin en büyük mobil operatörü Turkcell'in müşteri ve dijital dönüşüm rakamlarını paylaşarak aslında direkt olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne dair önemli veriler paylaştı. Bu rakamları sıralayacak olursak;

  • Turkcell'in abone sayısı 35,8 milyon müşteri
  • Aylık ortalama 9,5 milyon mobil ziyaret
  • 6,2 milyon dijital müşteri
  • Aylık ortalama 5,7 milyon web ziyaret
  • Mobil ziyarette her yıl yüzde 50 büyüme
  • Mobil veri kullanımı son iki yılda yüzde 400 arttı.
  • 2013'ün 1. çeyreğinde 23.244 GB iken, 2015'in 3. çeyreğinde bu rakam 156.669 GB'a yükseldi.

"13,8 milyon akıllı telefonu olmayan müşteri var"

3G'de yüzde 95 kapsama alanına ulaştıklarını söyleyen Kadri Özdal, 4,5 G'ye hazır olduklarını söyledi ve 13,8 milyon müşterinin halen akıllı telefon kullanmadığını paylaştı. Özdal, mevcut dijital dönüşüm içinde bu durumun hem kabul edilemez olduğunu hem de önemli fırsat olduğunu ekledi.

Kadri Özdal, 1 Mayıs itibarıyla yeni üyelik başvurusunun internet üzerinden yapılabileceğini ve istenilen özel numaraların seçilebileceğini de Eticaret16 katılımcılarıyla paylaştı.

Yurtdışına çıkan her 10 kişiden 1'inin BiP mesajlaşma uygulamasını indirdiğini de paylaştı. Hatırlarsanız 14 Şubat'ta Turkcell BİP'in 187 ülkede 6 milyon indirilme sayısını geçtiğini paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.