Monument: Kickstarter'dan bir başarı hikayesi çıkarmak

Monument: Kickstarter'dan bir başarı hikayesi çıkarmak

Gizlilik odaklı depolama cihazıyla kısa sürede uluslararası arenada ilgi toplamayı başaran Monument, Webrazzi E-ticaret 2016'da sahne alan girişimlerden biriydi. Arda Kutsal'ın konuğu olan Monument kurucu ortağı ve CEO'su Ercan Erciyes, başarılı Kickstarter kampanyalarının perde arkasını anlattı.

Kickstarter kampanyasına prototip geliştirme süreciyle başladıklarını söyleyen Erciyes, bugün üçüncü prototipleriyle kampanyada yer aldıklarını belirtti. Bunun sebebi ise Kickstarter'ın çalışmayan prototipler için sayfa açmaması. Prototipler için Çin'de anlaştıkları bir üreticiyle çalışan Monument, ürünü müşterilerle tanıştırmak içinse bu yıl CES fuarına katılmıştı. Burada yer alan Türkiye'den tek girişim olan Monument, müşterilerden yoğun ilgi görmüş ve Amazon ile bir anlaşmaya imza atmıştı.

monument

Kickstarter kampanyasında ilk günden bugüne kadar on kez revizyon yaptıklarını söyleyen Erciyes, kullanıcılardan sürekli geri dönüş alarak ilerlediklerini söylüyor. Kickstarter takipçilerinin önemli bir özelliği markayla doğrudan duygusal bağ kurmaları, sizin yerinize gönüllü marka temsilciliği yapabilmeleri.

Kickstarter'da bugüne kadar 200 bin doların üzerinde fon toplayan Monument'e göre projenin başarısında doğru zamanlama da oldukça önemli. Kickstarter'da benzer projelerin sizinle aynı anda lansmanının yapılması, Noel gibi tatil günleri projeleri başlatmak için kötü zamanlar. Bununla birlikte medya tanıtımlarını da kampanyadan önceden yapmak gerekiyor.

Monument ürününü Eylül'de piyasaya sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.