4chan'in kurucusu Chris Poole Google'a katıldı

4chan'in kurucusu Chris Poole Google'a katıldı

İnternetin kendine özgü ve ''underground'' olarak nitelendirebileceğimiz forumlarının başında gelen 4chan'in kurucusu Chris Poole, Google'a katıldığını kendi blogu üzerinden resmi olarak duyurdu.

Chris Poole'un 2003 yılında kurduğu 4chan'i kullanıcılarının anonim olarak paylaşım yaptığı görsel ağırlıklı bir forum olarak tanımlayabiliriz. Ancak forum ünlü olmasının yanında kötü bir şöhrete de sahip çünkü Apple'ın iCloud'ta ortaya çıkan açığından sonra ünlülere ait özel fotoğrafların paylaşıldığı ilk yerlerden bir tanesi 4chan olmuştu aynı zamanda site çocuklara yönelik cinsel istismara giren bazı görsellerle ilgili olarak da dava edilmişti. Chris Poole ise site yönetiminden Ocak 2015 itibariyle ayrılmıştı.

Tüm bu çalkantılı olaylara rağmen 4chan'i internetin en özgün forum sitelerinden bir tanesi olarak kesinlikle sayabiliriz. Google'da 4chan gibi bir yapıyı ortaya çıkaran Chris Poole'un başarısından etkilenmiş olacak ki kendisine iş teklifinde bulunmuş ve Poole'da bu teklifi kabul etmiş. Kişisel blogunde kendi vizyonu ile Google'ın vizyonunun örtüştüğünü ve kendisi ile aynı hedeflere sahip yetenekli insanlar ile çalışmak için sabırsızlandığını belirtmiş. Google'da ''streams, photos and sharing'' başındaki isim olan Bradley Horowitz'de kendisine bir hoşgeldin mesajı yayınlamış. Chris Poole'un Google içerisinde ağırlıklı olarak Google+ servisinde görev alması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.