FitPass: Tek üyelik kartıyla 200 spor salonunun kapısını açıyor

FitPass: Tek üyelik kartıyla 200 spor salonunun kapısını açıyor

Spor salonları aboneliği son yıllarda giderek yaygınlaşsa da çeşitli sebeplerle devamlılığı çok yüksek olmayan bir abonelik türü olmayı sürdürüyor. Sırbistan çıkışlı girişim FitPass.com.tr de tek abonelikle farklı salonlara girebilme avantajıyla bu durumu değiştirmek istiyor.

2014 yılı sonunda Sırbistan'da hayata geçirilen Fitpass, tek kart ile farklı spor salonlarına sınırsız giriş sağlayan bir sistem. Kurumsal aboneliklere odaklanan girişim şirketlerin insan kaynakları bölümüyle iletişime geçip grup aboneliklerle büyüme yolunu tercih ediyor.

Fitpass, şirketlerin bir yan fayda olarak bu aboneliği çalışanlarına ücretsiz olarak sunmasını istiyor ama çalışan maaşlarından düşerek sisteme dahil olunmasına da imkan tanıyor. İlgili aylarda üyelikten yararlanamayacak çalışanların üyelikleri donduruluyor.

Eğer çalışanlar, şirketlerinden bağımsız olarak FitPass.com.tr üzerinden üye olarak kart olmak isterse 6 veya 12 aylık paketler halinde karta üye oluyorlar ve üyeliğe ara verme imkanı bulunmuyor.

Fitpass

Sırbistan dışındaki ilk ülke Türkiye

Pawel Hytry (üstte) ve Ognjen Radic tarafından kurulan girişim Sırbistan'ın 6 şehrinde 450'den fazla spor salonuna erişmiş ve şimdi Türkiye pazarında büyümek istiyor. Aldığımız bilgilere göre İstanbul’da 250’den fazla spor tesisiyle anlaşma sağlamış bile ve birkaç ay içinde Ankara ve İzmir başta olmak üzere diğer şehirlerde de yayılmayı hedefliyor.

Fitpass spor salonuTürkiye'yi Avrupa’nın en genç nüfus oranına sahip ülkesi olması nedeniyle seçen Fitpass, özellikle büyük şehirlerde yaşayan üniversite öğrencileriyle kurumsal hayata atılmış gençlerin sayısını etkileyici buluyor. Keza Türkiye’nin spor salonlarına üyelik sayısındaki artışta son birkaç yıldır Avrupa’nın en hızlısı olarak öne çıkması da Fitpass için bir diğer olumlu gösterge.

Aldığımız bilgilere göre şu anda FitPass kartına sahip kişiler İstanbul’daki 250’den fazla spor tesisine giriş yapabiliyor. FitPass sahipleri 40 farklı spor branşındaki etkinliklere sınırsız katılma hakkına sahip oluyor. Bunun için de söz konusu tesislere girişte FitPass kartının FitPass okuyucusundan geçirilmesi yeterli oluyor.

Kurumsal üyelik kaydında bir alt sınır olmadığını paylaşan FitPass ekibi, talep olması halinde küçük girişimlere tanıtım yaptıklarını da ekliyor. Diğer yandan FitPass kart sahipleri birinci derece yakınları için de FitPass kartı alabiliyor.

Türkiye'de Sporcard gibi bu işe giriş yapma hedefi olan bir girişim var ama yurtdışında Claspass, Kfit gibi girişimler bu modeli hali hazırda uyguluyor. FitPass'ın Türkiye'de ne kadar başarılı olacağını ve önümüzdeki dönemde rakiplerinin çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.