Rocket Internet'ten yatırım alan araç paylaşım uygulaması Tripda kapanıyor

Rocket Internet'ten yatırım alan araç paylaşım uygulaması Tripda kapanıyor

Özel araç paylaşım uygulamalarından biri olan Tripda, 4 Mart'ta kepenk indireceğini açıkladı. Tripda'nın kapanışı başlı başına haber değeri taşısa da Rocket Internet tarafından yatırım almış olması gibi dikkat çekici bir detay da var.

Tripda, Güney Amerika, Asya Pasifik ülkeleri ve ABD'de de hizmet vermesi açısından önemli bir coğrafyaya yayılmıştı. Fakat daha önce çıkan haberler Tripda'nın kapanacağı konusunda bilgiler veriyordu. Bugün Tripta.com'da yayınlanan resmi açıklamayla girişimin tamamen kepenkleri indireceği belli oldu.

Gelen bilgilere göre Tripda operasyonel gelirleri karşılamak ve yeni yatırım bulmak konusunda da başarısız olmuş. Anlaşıldığı kadarıyla Rocket Internet de yeni yatırım yapmak konusunda isteksiz veya yetersiz kalmış.

Taşımacılık uygulamalarında büyük rekabet

Tripda, şimdiye kadar Rocket Internet dahil olmak üzere farklı yatırımcılardan toplam 11 milyon dolar yatırım almış olsa da Uber ve rakiplerinin çok büyük yatırımlarla agresif büyümesi, yatırımcıların Tripda'yı desteklemek konusundaki niyetini olumsuz etkilemiş gibi görünüyor.

Uber ve Lyft rekabetinde özellikle ABD'de farklı ulaşım odaklı girişimlere çok fazla şans tanımıyor gibi gözüküyor. 2014'te kurulan Tripda'dan önce Lyft'in iştiraki Zimride, Enterprise tarafından satın alınmış ve son kullanıcılara kapılarını kapatarak kurumsal şirketlerle öğrencilere özel hizmet sunmaya başlamıştı. Blablacar'ın satın aldığı Carpooling.com da ABD pazarından çekilmişti. Ola Cabs ve Didi Chuxing ise malum olduğu üzere Asya'da hakimiyetini sürdürüyor.

Türkiye'nin bu büyük rekabet içinde iyi bir liman olduğu düşünülebilir ama önümüzdeki dönemin neler getireceğini de tam olarak kestirmek zor. Rocket Internet içinse Easy Taxi ile yoluna devam etmekten başka bir seçenek kalmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.