Çevrimdışı şifre yöneticisi LastPass'le şifre ezberleme derdine son

Çevrimdışı şifre yöneticisi LastPass'le şifre ezberleme derdine son

last passKırılması ve tahmin edilmesi için zor parolalar belirlemek gerekiyor ama bu defa da kullanması ve hatırlaması güçleşiyor değil mi? Kullandığınız online servislerin sayısı da artıyor günbegün. Yoksa siz de her site ve servis için aynı şifreyi kullananlardan mısınız? Hâlâ tanışmadıysanız LastPass'le bir tanışın derim.

Şifre yöneticileri, özellikle bizler gibi çok sayıda online servis kullananlar için kullanması şart hale geldi. Sizin bile bilmeyeceğiniz kadar uzun ve zor parolalar belirlemek, bunları hatırlamak zorunda kalmamak, güvenli biçimde saklamak ve gerektiğinde hızlıca kullanmak şifre yöneticilerinin sunduğu ortak avantajlar. Size bu yazıda önerdiğim LastPass ise yaptığım incelemelerle en iyi puanı verdiğim ürün. LastPass'in, 2015 sonbaharında LogMeIn tarafından 110 milyon dolara satın alındığı bilgisini de vereyim.

Ben de çoğu kullanıcı gibi zorluk derecesi farklı birkaç şifreyi e-posta, Facebook, Twitter, Instagram ve benzeri onlarca servis ve site için kullanıyordum. LastPass kullanmaya başladıktan sonra dünyam değişti. Benim bile bilmediğim, hepsi birbirinden farklı uzun ve zor şifreler belirledim. Şu anda LasPass kasamda 500'e yakın site kayıtlı. LastPass'in mobil uygulaması sayesinde, cep telefonu veya tabletinizden girdiğiniz siteler için de güvenliği elden bırakmamış olursunuz. Tarayıcı eklentisini yoğun biçimde kullanıyorum. Eklenti size aynı şifreyi hangi sitelerde kullandığınızı da gösteriyor. Bu sayede farklı şifreler belirleyebiliyorsunuz. LasPass, sizin için farklı kriter ve zorluk derecelerinde şifreleri de sizin yerinize üretip ekleyebiliyor. Her yeni açtığınız veya kayıt formu oluşturduğunuz site için kayıt yapmak isteyip istemediğinizi de soruyor.

Güvenliği elden bırakmayın Elbette LastPass'in de güvenliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Ana parolanızın çok zor ve başka hiçbir yerde kullanmadığınız bir parola olması şart. Tedbir olarak sadece LastPass'te kullanmak üzere, kimsenin bilmediği ve yayımlanmamış bir e-posta adresini hesaba tanımlayabilir, kullanıcı adınızı da böylelikle güvenli hale getirmiş olursunuz. Çok katmanlı doğrulama, hesabı tanımlı cihazlar haricinde kullandırtmama ve belirli ülkeler haricinde erişimi engelleme gibi ek güvenlik tedbirleri de var. Şüphesiz yüzde 100 güvenlik imkânsız. Fakat benim düşüncem, her durumda şifre yöneticisi kullanmanın, kullanmamaktan daha güvenli olduğu yönünde.

Pro versiyonu yıllık 12 dolar gibi bir ücret. Ücretsiz sürümü temel işlevleri sunuyor. Kullanımı kolay ve oldukça güvenli bir şifre yöneticisi olan LastPass'te şifre haricinde sitelere otomatik doldurmak istediğiniz iletişim bilgilerinizi, kredi kartı numaralarınızı ve özel notlarınızı da saklayabilirsiniz. Tüm bilgiler şifrelenmiş biçimde bulutta saklandığı için, istediğiniz cihazdan erişebilirsiniz. Telefon ve tabletler için parmak iziyle açma gibi ek güvenlik fonksiyonları da bulunuyor. Bilgisayarın yanı sıra akıllı telefon, tablet ve akıllı saatlerde de geniş bir kullanım desteği bulunuyor.

Platform: Mac, Windows, Linux, Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera, iOS, Android, Windows Phone Türkçe Desteği: Var Fiyat: Ücretsiz (Pro versiyonu yıllık 12 dolar)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.