LogMeIn şifre yönetim yazılımı LastPass'i 110 milyon dolara satın aldı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan ve kullanıcılara uzaktan bağlantılı bulut tabanlı çözümler sunan LogMeIn, internet ortamındaki şifrelerinizi hatırlamanızı ve kolay giriş yapmanızı sağlayan LastPass'i satın aldığını duyurdu.
LogMeIn şifre yönetim yazılımı LastPass'i 110 milyon dolara satın aldı

lastpass-logmeinDünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan ve kullanıcılara uzaktan bağlantılı bulut tabanlı çözümler sunan LogMeIn, internet ortamındaki şifrelerinizi hatırlamanızı ve kolay giriş yapmanızı sağlayan LastPass'i satın aldığını duyurdu.

Halka açık bir şirket olan ve NASDAQ'da işlem gören LogMeIn, şifre yönetim yazılımı sunan LastPass için tam 110 milyon dolar ödeme yaptı.  Yapılan anlaşmaya göre faaliyetlerine aynen devam edecek olan LastPass, verilen hedeflere ulaşılırsa 15 milyon dolar daha ek ödeme alacak.

LogMeIn'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Simon, verdiği demeçte LastPass'in muhteşem bir iş olduğunu, ödül alan ürünü ve milyonlarca sadık kullanıcısıyla dikkat çektiğini dile getirdi. Şu anda tam 7 milyon kullanıcısı olan LastPass, LogMeIn'in aralarında AppGuru, Join.me, Cubby, Hamachi ve Meldium gibi girişimlerin bulunduğu ürün grubuna katılacak. LastPass'in aralarında 1Password, Dashlane ve kapatılan Mitro gibi rakipleri mevcut.

Merkezi Boston'da bulunan LogMeIn'in Bangalore, Budapeşte, Dublin, Londra, San Francisco ve Sidney'de ofisleri bulunuyor. 2008 yılında Virginia'da kurulan LastPass'in 30 kişilik ekibini de aynen kadrosuna katmak için teklifte bulunmuş. LastPass'in kurucusu Joe Siegrist, LogMeIn'in bir ürünün başına önderlik edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.