Rocket Internet'ten taksi çağırma uygulaması Easy Taxi'ye 15 milyon dolar yatırım

Rocket Internet'ten taksi çağırma uygulaması Easy Taxi'ye 15 milyon dolar yatırım

Sizlerle dün akşam saatlerinde BiTaksi'nin yatırım haberini paylaşmıştık. Aslanoba Capital'in yüzde 20 hisse karşılığında 2 milyon dolar yatırım yaptığı BiTaksi, mobil (iOS ve Android) cihazlar ve web üzerinden bulunduğunuz noktaya taksi çağırmanıza olanak sağlıyor. Uygulamanın gelir modeli ise taksicilerden komisyon almak.

Küresel olarak oldukça büyük ve parlak bir pazar olan taksi çağırma alanında, ülkemizin en büyük oyuncusu olan BiTaksi'nin yatırım haberinden çok değil birkaç saat sonra Rocket Internet'in Easy Taxi'ye 15 milyon dolar yatırım yaptığı duyuruldu.

Brezilya'nın başkenti Rio de Janerio'da, 2011 yılında kurulan Easy Taxi, şu an 10'un üzerinde ülkede hizmet veriyor. Şirketin aktif olduğu ülkeler ağırlıklı olarak Güney Amerika'da (Arjantin, Meksika, Kolombiya, Peru…) bulunuyor.

Easy Taxi'de tahmin edebileceğiniz gibi çağırdığınız taksinin plaka, model ve gerçek zamanlı olarak lokasyon bilgisine erişebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinde geçmişinize ulaşmanız ve favori adreslerinizi kaydetmeniz de mümkün.

Easy Taxi ile ilgili güncel bazı rakamlara yer vermek gerekirse; uygulamanın 30 bin taksiciye ulaştığını ve 1 milyona yakın mobil cihazdan da indirildiğini paylaşalım. Şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu yatırım uygulamaya yeni özellikler eklemek, yeni satış kanalları oluşturmak ve uluslararası faaliyetleri büyütmek için kullanılacak.

Easy Taxi'nin hala en çok kullanıldığı ülkelerden biri de kuşkusuz Brezilya. Bu günlerde Türkiye'dekine benzer bir şekilde çeşitli protesto ve tepkiler ülkeyi kaplamış olsa da; Brezilya 2014 Dünya Kupası ve ardından da 2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonların düzenleneceği dönemlerde Easy Taxi kullanımında da gözle görülür bir artış olacağını tahmin etmek güç değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.