Facebook Tepkiler'i nasıl ölçümleyecek?

Facebook Tepkiler'i nasıl ölçümleyecek?

Facebook geçtiğimiz Ekim ayından bu yana denediği Reactions yani Tepkiler tuşunu bu hafta devreye aldı. Tepkiler ile beğeninin yanına kızgınlık, üzüntü ve şaşkınlık gibi sıklıkla kullanılan beş yeni tepkiyi ekleyen Facebook'un yaptığı değişikliğin ölçümlerini nasıl etkileyeceği ise akla ilk gelen sorulardan biriydi.

Tahmin edebileceğiniz gibi Tepkiler'in ayrıştırılması reklam verenlerin eskisine göre çok daha detaylı hedefleme yapmasını sağlayabilecek bir yenilik. Bu konuya ilk kez açıklık getiren Facebook, Tepkiler'in ayrı ölçümünün henüz mümkün olmayacağını belirtiyor.

Yani Facebook, altı farklı hisse tekabül ediyor da olsa tüm Tepkiler'in değerini eşitliyor ve her bir Tepki'yi bir Beğeni gibi sayıyor. Facebook, Tepkiler'i reklam hedefleme için kullanmayacağını söylüyor, en azından şimdilik. Sosyal ağ, uzun vadede Tepkiler'den kullanıcıların haber akışını kişiselleştirmek için faydalanabileceğini de belirtiyor. Bunun anlamı bir süre daha beğenmediğiniz içerikleri görmeye devam edeceğimiz hatta bu kez kızgın olduğumuzu belirtsek bile Facebook'un bunları beğeni gibi sayıp, bize göstermeyi sürdüreceği...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.