Facebook, Reactions ile "Like" tuşuna yeni duygusal anlamlar yüklüyor

Facebook, Reactions ile

Bir süre önce, popüler "Like" tuşunun yanına "Dislike" butonu ekleyeceği, tartışmalı bir yorum olsa da, yeniden gündeme gelen Facebook'un ne üzerinde çalıştığı sonunda açıklığa kavuştu. Reactions yani tepkiler özelliğinin testlerine başladığını doğrulayan Facebook, kullanıcıların Like tuşuna yükledikleri anlamlar konusunda daha net bir mesaj vermelerini sağlıyor.

fn mobil react

Bunun için Like tuşunun yanına altı yeni Emoji ekleyen Facebook, artık üzüntü ve öfke gibi Like tuşuyla ifade edilmesi çelişkili durumlara yol açabilen hislerin paylaşımına izin veriyor. Aşağıda gördüğünüz gibi sevgi, mutluluk, şaşkınlık, üzüntü ve öfke hisleri yeni Emoji'lerle destekleniyor.

facebook reactions2

İlk etapta İrlanda ve İspanya'da denenecek olan Reactions, Facebook.com ve mobil uygulamalarında kullanılabiliyor. Özellik,  "Like" tuşunun kullanılabildiği paylaşımlar, sayfalar, reklamlar gibi hemen her yerde görünüyor. Kullanım için Like tuşuna bastığınızda açılan Emoji'lerden birine dokunmanız yeterli oluyor.

facebook reactions

Facebook'un mobilde "Like" ile yetinmeyen kullanıcıları emoji'ler ve sticker'lar kullanma "zahmetinden" kurtaran geliştirmesinin farklı bölgelere ne zaman ve nasıl açılacağıyla ilgil henüz bir açıklama yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.