Hub Keyboard: Microsoft'tan Android için yeni akıllı klavye uygulaması

Hub Keyboard: Microsoft'tan Android için yeni akıllı klavye uygulaması

Mobil stratejisini farklı platformlarda yer alan kullanıcıları geliştirdiği uygulamalarla ve servislerle kazanmak olarak değiştiren Microsoft, yeni stratejisine uygun bir şekilde hızlı aksiyonlar almaya devam ediyor. Şirket son olarak Android platformu için yeni akıllı klavye uygulaması Hub Keyboard'u Mobil Dünya Kongresi'yle eş zamanlı olarak tanıttı.

Microsoft'un içerisinde yer alan ve ''Garage Group'' olarak adlandırılan özel birim tarafından geliştiren Hub Keyboard kullanıcılara birçok kısayol sunarak daha pratik mesajlaşabilmelerini sağlamak istiyor. Hub Keyboard'ta harfllerin bulunduğu alanın tepesinde ayrı bir alan bulunuyor ve burada farklı fonksiyonları niteleyen 5 farklı ikon bulunuyor. Örneğin birinci ikona tıkladığınızda daha önce koplayadığınız metinlerin listesi önünüze geliyor ve kullanmak istediğinizi seçerek kolay bir şekilde kopyala yapıştır yapabiliyorsunuz. Yine ''Share(Paylaş)'' ikonu ile uygulamalar arası geçiş yapmadan Office 360 üzerinde bulunan dosyanızın linkini hızlıca karşı tarafa gönderebiliyorsunuz.

Bunun yanında ''Translate(Çeviri)'' ikonuna tıkladığınızda yazdığınzı kelimeyi seçtiğiniz dile otomatik olarak çeviriliyor ve tek tuşla gönderebiliyorsunuz. Tüm bu işlemleri de klavye uygulamasından başka bir uygulamaya geçiş yapmanıza gerek kalmadan yapabiliyorsunuz. Microsoft bünyesinde bulunan ve daha çok deneysel projeler geliştirerek gelecekteki olası trendleri yakalamaya ve kullanıcılara alternatif servisler sunmak üzere çalışmalar yapan ''Garage Group'' tarafından geliştiren Hub Keyboard'u da deneysel bir klavye uygulaması olarak tanımlayabiliriz.

Microsoft'un ise mobil platformlarda özellikle son dönemde klavye uygulamalarına karşı özel çalışmalarının ve hamlelerinin olması dikkat çeken en önemli nokta. Windows Phone platformunda kullandığı klavye olan ''Word Flow''u iOS platformuna getirmeye hazırlanan şirket son olarak akıllı klavye geliştiricisi SwitfKey'i satın almıştı. Hub Keyboard'un tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir ve Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.