Microsoft, mobil sanal klavye geliştiricisi SwiftKey'i 250 milyon dolara satın aldı

Microsoft, mobil sanal klavye geliştiricisi SwiftKey'i 250 milyon dolara satın aldı

Microsoft iOS ve Android platformu için sezgisel akıllı klavye geliştiren SwiftKey'i 250 milyon dolara satın aldı. Şu an için konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan şirketin önümüzdeki hafta anlaşmanın detaylarını açıklaması bekleniyor.

2008 yılında kurulan SwiftKey iOS ve Android platformları için geliştirdiği sezgisel akıllı klavye uygulamasıyla biliniyor. Londra, San Francisco ve Seul'de ofisi bulunan SwiftKey hali hazırda 300 milyon mobil cihazda yüklü bulunurken 89 farklı dili destekliyor. Microsoft'un ise SwiftKey'i bünyesine kattıktan sonra çalışmalarında özerk bırakması ve teknolojisini Windows Phone platformuna entegre etmesi bekleniyor çünkü SwiftKey uygulaması şu an için Windows Phone platformunda yer almıyor.

Microsoft'un bu satın almayla birlikte akıllı telefonlardaki klavye uygulamarı ile özellikle ilgilendiğini söyleyebiliriz çünkü şirket geçtiğimiz haftalarda da Windows Phone telefonlarda kullandığı Word Flow'u iOS platformuna aktarmak için çalışmalara başlamıştı. SwiftKey bünyesinde bulunan 150'den fazla çalışanın da Microsoft Research ekibine dahil olacağı yine raporda belirtilen bir diğer bilgi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.