Boston Dynamics, insansı robotu Atlas'ın yeteneklerini sergilediği yeni videosunu yayınladı

Boston Dynamics, insansı robotu Atlas'ın yeteneklerini sergilediği yeni videosunu yayınladı

Geliştirdiği teknolojiler ve özellikle robotlar ile dikkatleri üzerine çeken Boston Dynamics, insansı robotu Atlas'ın yeteneklerini gözler önüne serdiği ''Atlas - Gelecek Nesil'' başlıklı yeni videosunu yayınladı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında insansı robotu Atlaslaboratuvar dışında denemeye başlayan şirket yeni yayınladığı video ile bu geliştirmelerinde ne kadar mesafe katettiğini gözler önüne seriyor. ''Gelecek Nesil'' başlığıyla yayınlanan videoda Atlas karda yürüyerek dengesini aynı bir insan gibi sağlayabilmenin yanındaö ortamda bulunan bir koliyi gayet stabil bir şekilde kaldırarak masanın üzerine koyabiliyor. Atlas'ın arkadan aldığı bir sopa darbesiyle yere düştükten sonra tekrar ayağa kalkmasını ise videonun en dikkat çekici kısmı olduğunu söyleyebiliriz.

Atlas'ın yeni yayınlanan videosunu izlerken birçok kişinin teknolojinin ve yapay zekanın geldiği noktayı takdir etmenin yanında yapılan bu geliştirmelerin bir korku yarattığı da çok açık. Çünkü özellikle Boston Dynamics'in geliştirdiği robotlar hayvanlar ve insanların temel fiziksel ve zihinsel davranışlarını kopyalarak aynı şekilde davranıyor ancak tüm bu geliştirmelerin yanında onların çelikten üretilen robotlar olduğunu düşünmek gelecekte insanoğlunun geliştirdiği bu teknolojilerin kendi aleyhine dönüp dönmeyeceği sorularını da beraberinde getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.