Oyun aksesuarları üreticisi Razer'ın değerlemesi 1,5 milyar dolara yükseldi

Oyun aksesuarları üreticisi Razer'ın değerlemesi 1,5 milyar dolara yükseldi

Dijital oyuncular için donanımlar geliştiren Razer, yeni imza attığı C serisi yatırım turuyla 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Çinli Hangzhou Liaison Interactive'in iştiraki olan Digital Grid'in Razer'e 75 milyon dolar yatırım yaptığı daha önce açıklanmıştı. TechCrunch'ın edindiği bilgiye göre yatırım Digital Grid'e yüzde 5,01 oranında hisse kazandırmış ve Razer, 1,5 milyar dolardan değerlenmiş.

2005 yılında Min-Liang Tan, Matthew Thompson ve Robert Krakoff tarafından Kaliforniya'da kurulan Razer, yatırımla ilgili detaylı bilgi paylaşmasa da önümüzdeki günlerde yatırım turunun daha geniş haliyle paylaşılması mümkün. Zira Razer'e 2014 yılında Accel ve IDG Capital Partners tarafından 1 milyar dolar değerlemeli yatırım gelmişti ve yeni yatırım turuna da farklı yatırımcıların katılmış olma ihtimali yüksek.

Yıllar içinde sanal gerçeklik donanımlarına uzanan bir ürün çeşitliliği yakalayan Razer, kulaklık, Android tabanlı oyun konsolu, dizüstü oyun bilgisayarı, spor bilekliği (Nabu, Nabu X) ve akıllı saat gibi ürünler de piyasaya sunmuştu.

Çinli Lenovo ile ortak çalışmalar yürüten Razer'in 2015 finansal yılını net kayıpla kapattığı da belirtiliyor ama bu yatırım sonrasında Razer'in satış potansiyelini artırmaya odaklanacağını tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.