Razer dizüstü oyun bilgisayarı Blade Stealth'i tanıttı

Oyun dünyasına yakın olan ve oyuncu okurlarımızın yakından bildiğine emin olduğum Razer markası, CES 2016'da oyuncuların yanından asla ayırmayı istemeyeceği ultrabook kategorisindeki yeni dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi.
Razer dizüstü oyun bilgisayarı Blade Stealth'i tanıttı

razer-blade-stealthOyun dünyasına yakın olan ve oyuncu okurlarımızın yakından bildiğine emin olduğum Razer markası, CES 2016'da oyuncuların yanından asla ayırmayı istemeyeceği ultrabook kategorisindeki yeni dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Razer Blade Stealth 12.5 inçlik Ultra-HD ve aynı zamanda dokunmatik bir ekrana sahip. Intel'in altıncı jenerasyon i7-6500U işlemcisiyle gelen dizüstü bilgisayar, SSD ve 8GB çift kanallı RAM'e sahip. Cihazın QHD ve UHD olmak üzere iki versiyonu bulunuyor, QHD versiyonda depolama seçenekleri 128GB ve 256GB iken, UHD versiyonda ise 256GB ve 512GB'lık SSD depolama seçenekleri mevcut. Dizüstü bilgisayarın inceliği sadece 0.52 inç, cihazın üzerinde USB-C ve Thunderbolt girişleri bulunuyor. Razer Blade Stealth modeli 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak ve cihazın en üst modelinin fiyatı ise 1599 doları bulacak. Bu dizüstü model üzerinden Intel'in HD Graphics 520 tümleşik ekran kartını kullanıyor olsa da, asıl olayı Razer'ın yine aynı gün tanıttığı ve birazdan değineceğimiz Core adlı ürün.

Oyuncular için aksesuarlar üreterek işe başlayan Razer bugün oldukça güçlü donanımlar üreterek, kendi markasıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar üretiyor. Ancak Razer'ın bu son modeli Blade Stealth hem oldukça iddialı hem de pek de alışık olmadığımız bir yapıda geliyor. Çünkü Razer sadece Blade Stealth modelini değil, adını Razer Core koyduğu harici ekran kartı aparatını da CES 2016'da tanıttı. Core adlı bu ürün sayesinde kullanıcılar oldukça ince bu bilgisayara, oldukça güçlü ekran kartlarını harici olarak bağlayarak oyunlarda yüksek performans elde edebilecek. Core ürününe hem AMD hem de Nvidia GeForce ekran kartlarını takmak mümkün olacak.

Ülkemizde geldiğinde oldukça yüksek fiyatlarla raflardaki yerini almasını beklediğimiz Blade Stealth'in üzerinden bir mekanik klavye de bulunuyor. Özel bir ışıklandırma sistemine sahip olan bu mekanik klavye, Razer'ın yazılımı sayesinde tam 16.9 milyon ayrı renk skalası içerisinde dilediğiniz rengi alabiliyor. Razer Blade Stealth ve Core'un bu ay sonundan itibaren mağazalardaki yerini alması bekleniyor.

Razer Blade Stealth ve Core ürünlerine ait olan tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Aşağıdaki videoda görülebileceği üzere, Blade Stealth hem yoğun ofis hem de Core ile yüksek performanslı oyun kullanımlarına uygun tasarlanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.