Google, Slack benzeri mesajlaşma girişimi Pie.co'yu satın aldı

Google, Slack benzeri mesajlaşma girişimi Pie.co'yu satın aldı

Google, yeni bir yetenek satın almasına daha imza attı ve Slack benzeri kurum içi mesajlaşma girişimi Pie.co'yu satın aldı. Üstelik bu satın almayı ABD'de değil, Güneydoğu Asya'dan gerçekleştirdi.

Şirket içi haberleşmeyi kolay ve eğlenceli hale getirmek isteyen Pie, Singapur merkezli bir girişim. Geçtiğimiz yıl Green Ventures önderliğinde 1,2 milyon dolar yatırım aldığı biliniyor ve mobil uygulamalarının yanında Apple Watch uygulamasını geliştirecek kadar seri çalışıyor.

Google, satın almayla ilgili finansal bir bilgi paylaşmış değil. En az altısı mühendis olmak üzere 9 kişiden oluşan Pie.co ekibinin Mountain View'e taşımayacak olması ise bahsedeğer bir detay. Zira Pie ekibi ürün geliştirmelerini Singapur'da yapmaya devam edecek ve Google'ın Güneydoğu Asya'daki mühendislik birimi olarak görev yapacak. 600 milyon nüfuslu Güneydoğu Asya bölgesindeki Google stratejilerine ve yetenek avına yardımcı olacak.

Önümüzdeki dönemde Google'dan Slack'e rakip bir ürün gelebileceğini düşünebiliriz ama bunun hangi süre içinde gerçekleşeceği büyük bir muamma.

Son bir not olarak e-postalarıma baktığımda Pie.co'ya geçen yaz kaydolduğumu ve 'topic-based chat application' olarak kendilerini tanımladıklarını gördüm. Hatta şuradaki form ile geribildirim topladıklarını da paylaşabilirim. Bu konu üzerinde çalışanlara fikir verebilir. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.