Armut.com 2015'i yüzde 300 büyümeyle kapattı

Armut.com 2015'i yüzde 300 büyümeyle kapattı

Armut.com, 2015 yılı performansını yansıtan güncel verilerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl yüzde 300 büyüdüğünü açıklayan Armut.com 2015 yılı boyunca günde ortalama binden fazla ve toplamda 400 binin üzerinde hizmet talebi aldığını paylaştı.

Türkiye'nin hizmet kategorisinde en büyük pazar yerlerinden biri olan Armut.com, 2015’te arz tarafında da büyümeye devam etmiş.  Her gün ortalama yüzden fazla yeni katılım alan pazar yerinde bugün 80 binden fazla aşan hizmet veren olduğu belirtiliyor. Bu, hizmet veren sayısının bir önceki yıla göre iki kat arttığı anlamına geliyor.

Çok sayıda farklı kategoride hizmet verenleri, hizmet ihtiyacı olanlarla bir araya getiren Armut.com’da 2015’te en çok talep alınan üç kategori ise evden eve nakliyat, ev temizliği ve boya badana olmuş. Bunların ardından şehirler arası nakliyat, parke laminant döşeme, koltuk döşeme, doğum günü organizasyonu, butik pasta ve kurabiye, marangoz ve doğalgaz tesisatı yine en popüler kategoriler arasında yer almış. Aarmut.com’un en çok kullanıldığı İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise ev temizliği en çok talep edilen hizmet olmuş. Armut.com üzerinden gerçekleşen en yüksek değerli talep ise Ankara’da 260 bin TL’ye yapılan dış cephe mantolama projesi olmuş.

Geçtiğimiz yıl sonunda mobil uygulamasını yayınlayan ve "hemen rezervasyon" sistemini devreye alan Armut.com için 2015'in kritik bir yıl olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira Google'dan Amazon'a teknoloji devleri dahil hizmet dikeyinde pazar yerleri yılın en çok ilgi gören alanlarından biri oldu. Türkiye için de geçerli olsa da yeni girişimlerin geneli hedeflemek yerine, belirli hizmet dikeylerine odaklanmış olmasının daha avantajlı bir durum yaratacağı ön görülebilir.

Armut.com'un yıl sonu özeti için hazırladığı infografiği aşağıda görebilirisiniz:

2015 Armut infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.