Türkiye, YouNow'ın en hızlı büyüdüğü dört ülkeden biri

Türkiye, YouNow'ın en hızlı büyüdüğü dört ülkeden biri

Günde 50 bin saatin üzerinde yayının yüklendiği, dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından biri olan YouNow, geçtiğimiz Ekim ayında aldığı 15 milyon dolarlık yatırımın ardından küresel yayılımına hız vermişti. Bu süreçte Türkiye'ye açılan YouNow, Türkiye'de partner programı ve yerel içerikle hızlı büyüyor. YouNow Türkiye'den aldığımız bilgiye göre, Türkiye'de gördüğü ilgi, Türkiye'yi YouNow'ın faaliyette bulunduğu ülkeler arasında en hızlı büyüyen 3-4 ülkeden biri haline getirdi.

Eda_Levent
Eda Levent

Ülkeye açılımıyla birlikte Türkiye Ülke Müdürü olarak Eda Levent ile çalışan YouNow, geçtiğimiz yaz Partner Programı'nı açmıştı. Adaylarını takipçi kitlesi, izlenme oranı ve içerik kalitesi gibi kriterlere göre değerlendiren YouNow, böylelikle başarılı yayıncılar ve iyi içerik üreticileri programına dahil edip, bu yayıncılarına gelir elde etme imkanı ve pazarlama desteği sağlamaya başlamıştı.

YouNow'ın Türkiye'de 2016 önceliklerinden biri programı derinleştirmek ve  kaliteli içerik üretici sayısını daha da arttırmak. Geniş bir kitleye hitap etmek istediklerini söyleyen Levent,  Amerika ve Güney Amerika pazarlarına benzer şekilde, medya şirketleri ve markalarla içerik odaklı çalışmalar yapmayı planladıklarını söylüyor. Yayıncılar için alternatif kanallardan biri olan YouNow'ın küresel iş ortakları arasonda BuzzFeed ve Huffington Post var.

Türkiye'de bu tip iş birliklerine yönelen YouNow'da bugün Fox Turkiye dizi tanıtım amaçlı yayınlar yapıyor. Platformun en çok ilgi gören yayınlarını ise şöhretlerle yapılan özel programlar oluşturuyor. Hayranlarının canlı yayında bu isimlerle buluşmasını sağlayan programlar arasında Ferhat Göçer'in Pazartesi Sendromu, Ömür Gedik, Behzat Gerçeker ve Samsun Demir'in sunuculuğuyla MusicMania yer alıyor. Göçer'in programı bir ayda toplam 117 bin izleyiciyi geçerken, MusicMania yalnızca iki programda 22 binden fazla izleyiciye ulaşmış. Mustafa Ceceli'nin göründüğü altı bölümlük bir YouNow yayını ise toplam 250 bin kişi tarafından izlenmiş.

ferhat

YouNow, 2016'da takipçileri ünlülerle buluşturan ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlayacak interaktif yarışma projelerini hayata geçirmeyi de planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.