Görüntü tanıma girişimi Vispera, Keiretsu Forum Türkiye'den 600 bin TL yatırım aldı

Görüntü tanıma girişimi Vispera, Keiretsu Forum Türkiye'den 600 bin TL yatırım aldı

Keiretsu Forum Türkiye, 2016 yılının ilk yatırımını son dönemin yükselen yerli girişimlerinden Vispera'ya yaptı. Perakende için görüş odaklı teknolojiler geliştiren Vispera'ya 600 bin TL tutarında yatırım yaptığını duyuran Keiretsu Forum Türkiye'nin melek yatırımcı üyeleri Candan Karabağlı, Semih İncedayı, Mustafa Temiz, Ali Demir Akel, Girişim Türk, Lale Saral Develioğlu ve Gökhan Eyigün, tura katılan isimler oldu.

Vispera, yenilikçi perakende deneyimini tasarlayan küresel hedefli bir girişim olarak yaklaşık bir yıl önce Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından kuruldu. Görüntü ve kalıp tanıma teknolojileri alanındaki çalışmalarını Sabancı Üniversitesi çatısı altında devam ettiren Prof. Erçil aynı zamanda bir seri girişimci. Daha önce Isra Vision Vistek'te danışman olarak yer alan Erçil, Robuslabs'in da kurucu ortağı olarak görev almıştı. Vispera ise Erçil ve Akgül'ün görsel tanıma teknolojilerini perakendeye uyarlama hedefiyle kurduğu bir girişim ve imge işleme, yapay görme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde çalışıyor. Vispera, hızlı tüketim ürünleri pazarında, perakende yönetimi, denetimi ve analiz için etkin çözümler sağlama iddiasında.

Pazar araştırma firmaları, hızlı tüketim markaları ve perakende satış yapan firmaları hedeflen Vispera, bu markaların ürünleriyle ilgili  ürün takip bilgilerini yüzde yüze yakın doğrulukla ilettiğini söylüyor. Reyon, marka, miktar ve fiyat gibi bilgiler talep eden markalar bu bilgileri bugüne çoğunlukla manuel olarak elde ediyor. Vispera ise görüntü işleme ve yapay görme teknolojisi kullanarak sistemi otomatize ediyor.

Vispera'nın süreci otomatize eden çözümü mobil, masaüstü ve bulut uygulamalarından oluşuyor. Görüntü toplama aşamasında Vispera'nın mobil uygulaması kullanılıyor. Bu görüntülerin işlenmesi ve ürün sayım verilerinin işlenmesi masaüstü görüntü işleme uygulamasıyla sağlanıyor ve güncel veriler görselleştirilip müşteriyle paylaşılıyor. Bulut tabanlı servis müşterinin bu verilere istediği anda istediği yerden erişmesini sağlıyor.

Vispera kurucu ortağı ve CTO’su Dr. Ceyhun Burak Akgül yaptığı açıklamada, ‘geliştirdikleri görsel tanıma teknoloji ve çözümlerinin perakende yönetim ve takip iş sürecini yeniden tanımladığını ve çok yakın bir vadede bu teknolojinin endüstri için bir standart haline geleceğini öngördüklerini söylüyor.

Vispera, perakendenin saha operasyonlarını çözen yenilikçi girişimlerden biri olmasıyla hızlı büyüme potansiyeline sahip. Daha önce Twentify gibi kitle kaynaklı mobil iş gücü platformlarında gördüğümüz gibi, Vispera gibi girişimlerin de bu alandaki dönüşüme öncülük etme şansı yüksek. Vispera geçtiğimiz yıl Endeavor Türkiye girişimleri arasına seçilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.