Glamour Türkiye yayın hayatına dijitalle başladı

Glamour Türkiye yayın hayatına dijitalle başladı

"Kadın dergisi" kategorisinin en popüler dergilerinden Glamour, Doğuş Yayın Grubu çatısı altında Türkiye yayın hayatına bugün dijitalde başladı. Glamour.com.tr adresinden ilk Türkçe okuyucularıyla buluşacak olan yayın 25 Şubat'tan itibaren de baskı edisyonuyla raflardaki yerini alacak.

İlk kez ABD'de olmak üzere 1939 yılından bugüne yayın hayatına devam eden Glamour Dergisi'nin bugün aralarında Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, Rusya ve Meksika'nın olduğu yirmiye yakın ülkede yerel baskıları bulunuyor. Derginin en genç ve en yenilikçi edisyonlarından biri olması beklenen Türkiye baskısıyla ilgili merak edilenleri Glamour.com.tr Yayın Yönetmeni Bediz Yıldırım ile konuştuk.

Glamour'ın Türkiye edisyonunda neden baskıdan önce dijitalin yayına başlamasına karar verdiniz?bediz yildirim

Günümüzde ve ülkemizde dijital mecraların gücü göz ardı edilemez. Glamour’ın yabancı edisyonlarının Türkiye’de halihazırda bir takipçi kitlesi mevcuttu. Türkiye’de de Glamour Dergisi çıkmadan önce bölümlerini ve ruhunu, dijital mecralardan daha detaylı şekilde anlatmak istedik. Anlık bir iletişim yerine daha uzun süreli bir iletişim planladık. İlk etapta sosyal medya hesaplarımızı açtık, sonrasında da 15 gün boyunca her gün yeni bir quiz yayınladık. Eş zamanlı olarak da ‘Glam Queen’ olarak adlandırdığımız kadınlara özel yaptırdığımız Swarovski taşlı Glam taçlardan yolladık. Bu da özellikle Instagram üzerinden markanın yayılmasına destek oldu. Modern kadının online yaşam rehberi glamour.com.tr’yi de 15 Şubat itibariyle canlıya aldık.

Glamour.com.tr'nin hazırlık ve yapım sürecinden bahseder misiniz?

Glamour.com.tr’nin tasarım ve HTML'ini Kompüter ile, CMS entegrasyon sürecini de RG Bilişim ile yaptık. İçerikler için sabit dijital bir editör kadrosu var. Ama bunun yanı sıra tüm dergi editörleri hem websitesi hem de sosyal medya içerikleri anlamında sıkça katkıda bulunacak. Bilginin ve içeriğin hızla tüketildiği çağımızda bir editörü basılı ya da dijital mecra editörü olarak ayırmak pek de doğru değil. Glamour, diğer ülkelerde de özellikle editörlerini ön plana çıkaran bir dergi. Türkiye edisyonunda da bu böyle olacak. Dijitalde de her editörün yazılarına ulaşabileceğiniz, özel bir yazarlar sayfası kurguladık.

Glamour.com.tr ile yıllık erişim, sayfa gösterimi gibi hedeflerinizi paylaşır mısınız? Hem sosyal medya hem de web tarafında kendi segmentimizde iyi bir erişim hedefliyoruz.

Glamour.com.tr benzer yayınlardan nasıl ayrışacak? Güncel ve zengin içeriği, interaktif duruşu, quiz'leri, hem mobil hem de desktoptaki iyi deneyimi, markalarla projelere kolay ve estetik adaptasyonu aracılığıyla farklılaşacak.

glamour-desktop_tum

Glamour.com.tr için ne kadar yatırım yapıldı?

Dijital edisyonlarımız çok önemsendiği için çağın gerekliliklerine uyumlu olması adına hem tasarım hem yazılım hem de medya planlaması kalemlerinde gereken yatırım yapıldı.

Eklemek istedikleriniz?

Glamour.com.tr özellikle içerik kurgusunda cinemagraph ve giflere bolca yer vererek, daha da ilgi çekici ve okunabilir olacak. Oylanabilir galeriler ve quizler de ziyaretçiyi en çok çeken bölümler arasında yer alacak. Glamour.TV’de yayınlayacağımız global videolar ve çekim arkası videolarının yanı sıra lokalize edilmiş kendi versiyonlarımızı da üretip seriler oluşturacağız. Ürünlerin de yer aldığı galeri tipi içeriklerde detay bilgisinin yanı sıra, direk ürünün sitesine yönlendirmeli satın-al butonları olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.