FinovateEurope 2016, Avrupa'nın finansal teknoloji girişimlerini ağırladı

FinovateEurope 2016, Avrupa'nın finansal teknoloji girişimlerini ağırladı

Finans ve bankacılığın Avrupa'daki en önemli merkezlerinden biri olan Londra, geçtiğimiz günlerde FinovateEurope 2016'ya ev sahipliği yaptı. Geleceğin finansal teknolojilerinin sahne aldığı etkinliğe Türkiye'den de FinTech İstanbul Platformu kurucuları ve BKM yönetimi katıldı.

Dünyanın önde gelen FinTech girişimlerini biraraya toplayan FinovateEurope, hem geleneksel finans şirketlerinin hem de yeni nesil finansal teknoloji girişimlerinin ilgi gösterdiği bir etkinlik. Bu yıl 72 girişimin kendini tanıtma fırsatı bulduğu etkinliğin Avrupa'nın finansal teknoloji potansiyelini ortaya koyduğunu söylersek sanırım yanılmış olmayız.

Altığımız bilgilere göre Bankalararası Kart Merkezi'nin desteklediği FinTech İstanbul Platformu da FinovateEurope'da potansiyel işbirliklerinin kapısını aralamış ve son gelişmeleri yakından takip etmiş.

Finansal teknolojiler, biyometrik teknolojilerle güçleniyor

FinovateEurope 2016 girişimlerinde Biyometrik ve ses temelli hesap giriş özellikleri yükselen bir değer olarak öne çıkarken, sigorta sektörü 'insuretech' adıyla FinTech’in bir alt kanadı olarak kendini konumlandırmış.

Etkinliğe katılan BKM Genel Müdürü Soner Canko, Avrupa'nın da finansal teknoloji girişimleri için regülatif yapılanmalar için de olduğunu paylaşırken, Level39 gibi bu alandaki girişimlere özel destekler sunan oluşumlar olduğunu paylaştı.

FinTech Istanbul kurucuları Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Direktörü İhsan Elgin ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Yazıcı ise İstanbul'u FinTech'in başkenti olmaya aday şehirlerden biri olarak gördüklerini ve temaslarını San Francisco ve Singapur'daki etkinliklerle 3 kıtaya yayacaklarını ifade ediyor.

Selim Yazıcı, Soner Canko, İhsan Elgin
Selim Yazıcı, Soner Canko, İhsan Elgin

Son olarak FinovateEurope 2016'da sunum yapan 6 önemli girişimi birer cümleyle tanıtalım ve 2016 yılı içerisinde benzer girişimlerin Türkiye'den de dünyaya açılmasını dileyelim. Diğer girişimler için europe2016.finovate.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

1. Capitali.se: Finans alanındaki yatırımlar için otomatik işlem kararları alınmasını sağlayan bir girişim.

2. DriveWealth: Bulut tabanlı, gerçek zamanlı API teknolojileri geliştiren DriveWealth, Passport Mobile ile yatırımcılığa yeni adım atanların işini kolaylaştıran uygulamalar geliştiriyor.

3. EyeVerify: İnsan gözünden biyometrik doğrulama sağlayan girişim, direkt mobil telefonlarda kullanılabilen Eyeprint ID teknolojisiyle öne çıkıyor.

4. IDscan Biometrics: Adından da anlaşılacağı üzere pasaport, vize, ehliyet, fatura vb. belgelerin fotoğrafı üzerinden bilgi taraması yapan ve elle bilgi girişini ortadan kaldırmak isteyen bir girişim.

5. SwipeStox: Tcari işlem borsalarını sosyalleştiren, en iyi performans gösteren yatırımcıları kendi platformunda listeleyebilen bir girişim.

6. Valuto: Valuto birden fazla para birimini destekley bu hesap türü, kendi kullanıcılarının birbirleri aralasında ücretsiz ve anında para transferi yapmalarına imkan tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.