Fintech İstanbul, Türkiye'deki finasal teknoloji üretimini hızlandırmak istiyor

Fintech İstanbul, Türkiye'deki finasal teknoloji üretimini hızlandırmak istiyor

Finansal teknolojiler alanında Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğu malum. BKM (Bankalararası Kart Merkezi) desteğiyle kurulan FinTech İstanbul da bu potansiyeli ortaya çıkarmak için harekete geçen yeni ve dinamik bir platform.

Ekosistemin buluşma noktası olmak isteyen FinTech İstanbul, yetenekli girişimci adaylarıyla onlara destek verecek profesyonelleri (müşteri veya iş ortağı) bir araya getirmeyi hedefliyor. Sektöre hakim yatırımcıları da harekete geçirmek isteyen platform, bu sayede finansal teknoloji üretimini tetiklemek istiyor.

Kimler tarafından kuruldu?

FinTech İstanbul Platformu’nun kurucuları arasında BKM'nin yanısıra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden Prof. Dr. Selim Yazıcı, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin de yer alıyor. Startups.watch'un kurucusu Serkan Ünsal ise platforma destek veren ilk paylaşlardan biri olarak platformun veri kazanımı tarafına destek olmak istiyor.

Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmeleri kitlesiyle buluştumayı amaç edinen Fintech İstanbul kurucularından İhsan Elgin, Google'ın son 5 yılda 37 farklı FinTech yatırımı yaptığını, Aralık 2015’te 81 FinTech firmasının 1 milyar dolar yatırım aldığını paylaşarak nasıl bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuzu özetliyor. Türkiye’de finansal işlem hacminin 19,6 milyar dolar olduğunu da ekliyor.

Türkiye Finansal Teknolojiler Haritası
Türkiye Finansal Teknolojiler Haritası

Neler yapacak?

BKM'nin nakitsiz toplum hedefi doğrultusunda ilerlediğini hatırlatan BKM Genel Müdürü Soner Canko,, Fintech İstanbul'un da bu vizyonda önemli bir yere sahip olduğunu paylaşıyor. Selim Yazıcı da FinTech İstanbul’un projelerini şöyle sıralıyor;

  • FinTech eğitimleri düzenlemek ve bu konudaki eğitim ihtiyacını karşılamak,
  • FinTech toplantıları ile tüm paydaşların bir araya gelmesi sağlamak
  • Fintechistanbul.org ve sosyal medya hesapları sayesinde bu alandaki en güncel ve kaliteli içerikleri paylaşmak
  • Topluluğun üyelerine öncelikle Londra olmak üzere, San Francisco ve Singapur bağlantıları ile 3 kıtada işbirliği fırsatları geliştirmeye çalışmak

Finansal teknolojiler konusunda bir girişiminiz, araştırmanız varsa veya bu konuda girişimci ve araştırmacıları desteklemek istiyorsanız hemen fintechistanbul.org adresini ziyaret edebilir ve paydaşlar arsaına katılabilirsiniz.

Finansal teknoloji pazarı konusunda daha fazla bilgi için Aralık ayında düzenlediğimiz Finansal'15 konferansımızın haberlerine ve aşağıdaki infografiğe göz atabilirsiniz.

Fintech Istanbul infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.