Steve Jobs'ın "kayıp dönemine" ait ilk video bulundu

Steve Jobs'ın

steve jobs

Steve Jobs video arşivinizin kayıp parçası bulundu. Efsanevi yöneticinin bundan 28 yıl önce kaydedilen ve uzun bir süredir sırra kadem basan videosu yeniden internette.

Aaron Sorkin imzalı Steve Jobs filmi üzerinde çalışan araştırmacılar tarafından bulunan ve yakın zamanda YouTube'a yüklenen video Jobs'ın biyografisinde önemli bir yer tutuyor. Zira Steve Jobs'ın 1985 yılında Apple'dan ayrılıp NeXT'e katıldığı döneme ait bugün erişilebilen bir video kaydı bulunmuyor. (PBS'in 1986 tarihli Girişimciler belgeselindeki kısa görünümünü saymazsak.)

Steve Jobs'ın 2 saat 38 dakikalık yeni videosu bu kayıp dönemden günümüze ulaşan en uzun kayıt olma özelliğinde. VHS kayıtlarından dijitalleştirilen yeni video 1988 yılından ulaşıyor bugüne. Steve Jobs, 12 Ekim'de San Francisco Davies Symphony Hall'da düzenlenen gala etkinliğinde NeXT bilgisayarı tanıtıyor. Ürün, Jobs'ın Apple kariyeriyle kıyaslandığında bir hata olarak anılsa da Jobs'ın kariyerinin ilerleyen dönemlerinde göz ardı edilemeyecek bir etkiye sahip olduğunu biliyoruz.

Jobs'ın Apple'dan ayrıldıktan sonra ilk kez kalabalıklar karşısına çıktığı kayıp videoyu aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.