Foursquare, Delivery.com işbirliğiyle ürün siparişine başlıyor

Foursquare, Delivery.com işbirliğiyle ürün siparişine başlıyor

Mekanlara giriş yapma (checkin) özelliğini Swarm adlı ayrı bir uygulamaya taşıyan Foursquare, mekan incelemeleri konusunda halen önemli bir yere sahip. Ancak Yelp gibi bir önemli bir rakibi var ve Delivery.com ile ortak bir çalışma yapması bu noktada gayet mantıklı görünüyor.

İmzalanan Delivery.com anlaşmasıyla Foursquare üzerinden yiyecek ve market ürünleri (alkol dahil) sipariş etmek mümkün olacak. Foursquare bu işbirliği için Uber, Aibnb gibi uygulamaların da kullandığı Button mobil ticaret platformunu uygulamasına entegre etmiş ve kullanıcılarını ödeme için Delivery.com uygulamasına göndererek sipariş işlemini tamamlıyor.

Yelp de Eat24 ile anlaşmıştı

ABD'nin 38 şehrinde 10 bin yerel işletmeyle çalışan Delivery.com her ne kadar Foursquare'ın insanları mekanlara yönlendirme felsefesiyle ters düşse de mevcut bir talep olduğunu reddetmek mümkün değil. Hele ki Yelp'in Eat24 ile benzer bir anlaşma yaptığı düşünülürse.

Türkiye'de de bu yıl içinde benzer anlaşmalar göreceğimizi söyleyebiliriz ki Kapgel ile Markafoni arasındaki işbirliğini bu minvalde değerlendirmek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.