Unity tabanlı strateji oyunu Osmanlı Savaşları, tarih ve oyun meraklılarını bekliyor

Unity tabanlı strateji oyunu Osmanlı Savaşları, tarih ve oyun meraklılarını bekliyor

Facebook oyunlarının çok popüler olduğu yılları geride bıraksak da yeni oyunlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nu merkez alan Osmanlı Savaşları adlı 3 boyutlu strateji oyunu da bunlardan biri.

Aytaç Coşkun, Ömer Faruk Bulanık, Mert Seçkin tarafından kurulan Limon Games'in geliştirdiği bir oyun olan Osmanlı Savaşları, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı İmparatorluğu dönemini konu alıyor. Kullanıcılar kendi beyliklerini kurarak ve geliştirerek ayakta kalma mücadelesi veriyor.

2011 yılında fikir boyutunda temelleri atılan Osmanlı Savaşları, kopazar.com'un sağladığı mali destekle ancak 2013 Kasım ayında geliştirilmeye başlanabilmiş. Geliştirilen ilk sürümü sadeleştirme ihtiyacı hisseden ve bu süreçte biraz zaman kaybeden Limon Games, nihayet 1 aralık 2015'te 160 oyuncuyla ilk kapalı test sürecini, 1 Şubat 2016 itibarıyla da genele açık test sürecini başlatmış.

Çok kısa bir süre için oynadığım Osmanlı Savaşları'nda modelleme, animasyon ve seslendirme açısından orta üstü bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Ancak savaşlar ve toprak genişletme süreçlerinin nasıl olduğunu görmek için oyunda biraz daha vakit geçirmek gerekiyor.

Osmanli Savaslari

Oyun içi ürün satışından gelir kazanmayı hedefleyen Limon Games, Türkiye'de tarayıcı oyunlar arasında üst sıralara tırmanmayı ve farklı dil seçenekleriyle Türkiye dışındaki oyunseverleri de kendine çekmek istiyor.

Osmanlı Savaşları'nın en azından ismi itibarıyla her ülkeden kullanıcılara hitap edeceğini söylemek zor fakat oyunun ayakta kalmasına yetecek bir kitleye ulaşabileceği de malum.

Osmanli-savaslari-oyun

Üç boyutlu tarayıcı oyunlarını seviyorsanız Osmanlı Savaşları Facebook sayfasından oynamaya başlayabilir, yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz. Unity tabanlı oyunun Chrome dışındaki tarayıcılarda (Firefox ve Safari'de) oynayabileceğinizi de eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.