Nevzat Aydın online temizlik servisi Justmop'a yatırım yaptı

Nevzat Aydın online temizlik servisi Justmop'a yatırım yaptı

Nevzat Aydın yatırımcılığı pek sevmiyor olsa da yeni girişimler onun ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar ondan fazla girişime yatırım yapan Aydın'ın son yatırımı Dubai merkezli online temizlik servisi Justmop.com oldu.

Justmop, Yemeksepeti eski Pazarlama ve İş Zekası Müdürü Ali Çağatay Özcan ve Yemeksepeti eski Katar Ülke Müdürü Kerem Kuyucu'nun ortak girişimi. Justmop fikri ikilinin, Yemeksepeti’nin Delivery Hero tarafından satın alınmasından önceki Orta Doğu yapılanması Foodonclick.com’da üst düzey yönetici olarak görev yapmak üzere Orta Doğu’ya taşınma sürecinde ortaya çıkmış. Evleri için güvenebilecekleri bir temizlikçi ararken bu tip online bir servisin pazarda olmadığını fark etmeleriyle harekete geçmişler.

Ali Çağatay Özcan ve Kerem Kuyucu
Ali Çağatay Özcan ve Kerem Kuyucu

Şubat 2015'te faaliyete başlayan girişimin kendi verilerine göre Justmop.com üzerinden bugüne kadar 15 binin üzerinde temizlik hizmeti sunuldu. Ali Çağatay Özcan ve Kerem Kuyucu, 2016 yılında önceliklerinin coğrafi genişleme olduğunu söylüyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri'nde farklı şehirlere ve Katar gibi Orta Doğu'nun diğer ülkelerine açılma planlarını bu yıl gerçekleştirmek istediklerini belirtiyorlar. Orta Doğu'nun kişi başına düşen milli geliri en yüksek bu pazarlarında servisin yüksek talep bulması olası.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden çıkan bir diğer online temizlik girişimi Helpling bugün aralarında Almanya, Avusturya ve Brezilya'nın olduğu 11 ülkede faaliyet gösteriyor. Justmop, bugüne kadar ciddi bir rekabetle karşılaşmayan Helpling'in de Orta Doğu pazarında elini zorlayabilecek bir rakip olabilir. Ancak pazarda her iki girişimin de büyümesi için yeterince yer var denilebilir. Nevzat Aydın yatırımla birlikte Justmop'a mentorluk desteği de veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.