Bitcoin odaklı içerik sitesi CoinTürk, 150 BTC değerlemeyle yatırım aldı

Bitcoin odaklı içerik sitesi CoinTürk, 150 BTC değerlemeyle yatırım aldı

Bitcoin haber sitesi Coindesk'in satın alınmasından sonra Türkiye'de de bitcoin ve kripto para odağında içerikler üreten Coin-turk.com'a da yatırım geldi. Üstelik kendine yakışır şekilde, değerlemesi de bitcoin üzerinden oldu.

Aldığımız bilgilere göre 150 BTC üzerinden değerlenen girişim, yüzde 20 hisse karşılığı 35 BTC tohum yatırımı almış. Yatırım imzalandığında 35 BTC'nin değeri yaklaşık 41 bin TL (14 bin dolar) olarak kayıtlara geçse de, bitcoin'in piyasa değerinin sürekli değişken olduğunu akılda tutmakta fayda var.

Bu noktada kısa bir özet geçmek gerekirse; CoinTürk, Mart 2014'ten bu yana aktif ve hem Bitcoin hem de genel olarak şifrelenmiş para birimleri ve teknolojilerine dönük içerikler üretiyor. Onur Atam tarafından kurulan ve Levent Kurt'un ortak olarak görev yaptığı CoinTürk için 4'ü tam zamanlı olmak üzere 6 kişilik bir ekip çalışıyor. Coin-turk-bitcoin

Son dönemde açılan BitcoinAdam.com ve Cointurk Mağazası da girişimin yan projeleri olarak kullanıcılara hizmet veriyor.

CoinTürk'ün önümüzdeki dönemde bitcoin'in değerinden etkileneceği malum. Fakat BTC'nin değeri düşse dahi uzun soluklu düşünüldüğünde Blockchain çevresinde yeni bir dünya kurulduğunu göz önünde bulundurmak lazım.

Son olarak CoinTürk'ten 1 yıl kadar önce Bitcoin konusunda yazmaya başladığımızı da hatırlatalım. :)

Konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.