Bitcoin haber sitesi Coindesk, Digital Currency Group tarafından satın alındı

Bitcoin haber sitesi Coindesk, Digital Currency Group tarafından satın alındı

Bitcoin ve şifrelenmiş para birimleri konusunda uzun süredir yayın yapan Coindesk.com, Digital Currency Group tarafından satın alındı.

Coindesk, 2013'ten bu yana Bitcoin üzerine en çok yayın yapan haber kaynaklarından biri ve yıllar içinde geliştirdiği araçlarla oldukça zengin bir bilgi kaynağı haline gelmişti. Bir süredir bir alıcı arayan Coindesk, nihayet Digital Currency Group (DCG) ile anlaşmış ve Coindesk kendi satış haberini de kendisi yapmış.

Şimdiye kadar 2 milyon dolar yatırım aldığı belirtilen Coindesk'in 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında ödeme yapacak bir alıcı aradığı söyleniyor ama alınan duyumlara göre Digital Currency Group, Coindesk için 500-600 bin dolar civarında bir bedel ödemiş. Hemen belirtelim Digital Currency Group, zaten Coindesk'in yatırımcıları arasında yer alıyor ve bu bakımdan değerlemeye farklı bir gözle bakmak gerekiyor.

New York merkezli DCG, Consensus 2016 altında yıllık bir etkinlik düzenliyor ve konuya yakın kaynaklar, bu satın almanın etkinliğin daha iyi duyurulmasıyla ilgili olduğunu da paylaşıyor. DCG, Blockchain ve Bitcoin alanında girişimlerin hayata geçirilmesine yardımcı oluyor ve 20 ülkede 60 girişime tohum yatırımı yaptığı biliniyor.

Coindesk'in kendini neden satışa çıkardığı meçhul ama Blockchain'in bankacılık nezdinde değer görmesinin Bitcoin'e olan ilgiyi artırdığı pekala malum. Coindesk'in 2016 yılında nasıl büyüyeceğini ve mucidi de ortaya çıkarılan Bitcoin'in nasıl değerleneceğini ilgiyle takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.