Sosyal medya kullanıcılarıyla markaları doğal içerikte buluşturan girişim: Unite.ad

Sosyal medya kullanıcılarıyla markaları doğal içerikte buluşturan girişim: Unite.ad

39 milyon Facebook kullanıcısı, 10 milyonun üzerine Twitter kullanıcısı ve sosyal medyada geçirilen günde ortalama 2 saat 56 dakika. İlk zamanlarında markaların da yer almasını konuştuğumuz dünyada şimdi neler paylaşılmalı, nasıl bir strateji yapılmalı ki konuşturan markaya dönüşmeliyi değerlendiriyor. Facebook'ta sayfaların erişim problemleri, Twitter'da değişmesi beklenilen yeni zaman akışı, markaların sadece kendi takipçilerine içerik sunmalarından öte gündemi belirleyerek, konuşturan markaya dönüşmeleri yönünde itici etmenlerden birkaçı.

Peki markalar konuşturan markaya nasıl ulaşacak? İyi bir içerikle birlikte ihtiyaçları olan tek şey tohumlama veya orijinal adıyla seeding. Ünlülerin ya da fenomenlerin kendi iletişim dilleri ile markanın içeriğini paylaşması, içeriğin doğallığını artırarak markaya ait içeriğin reklam olarak görülmesi önündeki bariyeri kaldıracaktır.

Sosyal medyada konuşturan marka oluşturmak için hizmet veren yeni girişimlerden biri de Unite.ad. Admingle'dan ayrılarak Unite.ad'i kuran Arman Acar, Moşe Franko, Özgür Köy şimdiden Ülker, Yapı Kredi, Vodafone gibi çeşitli sektörlerden reklamverenlerle çalışmaya başlamış.

4 ayrı servisi bulunan girişim Influencer, Celebrity, Social.Performance ve özel projelerle ile markaların sosyal medyadaki ihtiyaçlarına doğal içerik odağında farklı çözümler sunuyor. Bu hizmetlere detaylı bakacak olursak Influencer'da markayı popüler kullanıcılar, kanaat önderleri ile tanıtımına aracılık eden Unite.ad, Celebrity'de markayı bir ünlüyü biraraya getiriyor. Social Performance'ta ise markanın ihtiyacı doğrultusunda sosyal medya yayılımı için farklı reklam seçenekleri sunuyor. Bunların haricinde hibrit kampanyalar ve projeler de mevcut.

unitead-rakamlar

800'den fazla internet fenomenine sahip Unite.ad, 100 milyonun üzerinde kişiye içeriği ulaştırarak adeta markaların sosyal medyada konuşturan marka olması için çalışıyor diyebiliriz. Rakamlarla devam edelim 90'dan fazla ünlünün sosyal medya hesap paylaşımları 20 tane ünlünün de tüm dijital satış haklarına sahip. Girişimi daha detaylı incelemek için buradan Unite.ad'e ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.