AngelList iş ilanlarında 2015'in en çok aranan yazılım ve tasarım becerilerini açıkladı

AngelList iş ilanlarında 2015'in en çok aranan yazılım ve tasarım becerilerini açıkladı

Erken aşama girişimler ve yatırımcıları bir araya getiren AngelList, online platformunun 2015 yılı performansını, biraz geç de olsa, paylaştı. Geçtiğimiz yıl platformu üzerinden 163 milyon dolar yatırım yapıldığını açıklayan AngelList için bu, bir önceki yıla göre, yüzde 56 oranında bir artışa denk geliyor.

AngelList üzerinden yatırım alan girişimlerin sayısı yüzde 88 oranında arttı

AngelList üzerinde yatırım yapılan girişim sayısında da ciddi bir yükseliş söz konusu. 2015 yılında  441 girişimin fonlandığı AngelList 2014'te 243 girişime yatırım yapılmasını sağlamıştı. Yani bir yıllık sürede AngelList üzerinden yatırım alan girişim sayısı yaklaşık yüzde 88 oranında arttı. Daha fazla girişim ve daha fazla yatırım eşitliğinin diğer tarafında elbette daha fazla yatırımcı yer alıyor. 2015 yılında 3 bin 379 yatırımcıya ulaşan AngelList'in 2014'teki yatırımcı nüfusu 2 bin 643'tü.

Geçtiğimiz yıl Çin’in en büyük özel sermaye şirketlerinden CSC Venture Capital ile birlikte 400 milyon dolarlık CSC Upshot fonunu oluşturan AngelList'te benzer kurumsal fonlar tüm yatırım turlarının yaklaşık yüzde 40'ında yer almış. Özel yatırımların toplam tutarı da 89 milyon dolara ulaşmış.

Yazılım mühendisleri için en çok aranan beceri Javascript ve Java oldu

AngelList'in popüler iş ilanları sayfası is 2015'te hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Aktif aday ve iş ilanı sayısının iki katına çıktığı AngelList'in iş ilanları sayfasında 250 bin aday ve 16 bin şirket yer alıyor. AngelList üzerinden geçtiğimiz yıl 548 bin aday-iş eşleşmesi sağlanmış.

angellist jobs

Adayların becerilerine göre bakıldığında en çok aranan nitelik açısından AngelList'te de gelenek bozulmamış. Yazılım mühendisliği pozisyonları için popüler adaylar arasında en gözde beceri Javascript ve Java. Onu HTML, Phyton ve C++, CSS ve C izliyor. MySQL ve Phyton da yine en çok arananlar arasında.

Tasarımcı pozisyonları arasında ise 2015'te en çok UX Designer aranmış. Onu Photoshop, HTML, Illustrator, CSS ve UI Design izliyor. Bu becerilere sahip adayların AngelList'te de daha kolay iş bulması mümkün gibi görünüyor, şimdilik.

angellist design

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.