AngelList'ten erken aşama girişimler için 400 milyon dolarlık rekor fon [Güncellendi]

AngelList'ten erken aşama girişimler için 400 milyon dolarlık rekor fon [Güncellendi]

Bugüne kadar erken aşama girişimler için ayrılan en büyük fonlardan biri- muhtemelen en büyüğü- AngelList üzerinden girişimcilerle buluşmaya hazırlanıyor. Çin'in en büyük özel sermaye şirketlerinden CSC Venture Capital'ın AngelList ile sağlayacağı 400 milyon dolarlık CSC Upshot fonun bugün resmen duyurulması bekleniyor.

AngelList üzerinden 104 milyon doları geçtiğimiz yıl olmak üzere bugüne kadar erken aşama girişimlere toplam 205 milyon dolar yatırım yapıldığı düşünüldüğünde, fonun büyüklüğü hakkında daha sağlıklı bir kıyas yapmak mümkün. Gelişme, dünya genelinde yatırımcıların artan iştahının ileri aşama girişimlerle sınırlı olmadığını göstermesi açısından kayda değer. Buna ek olarak Çinli yatırımcıların uluslararası yatırımlar konusunda ağır ve emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

400 milyon dolarlık fonun ilk yılında 20 milyon dolarının, takip eden yıllarda ise 50 milyon dolarının AngelList üzerinden girişimlere dağıtılması planlanıyor. Paranın önemli bir bölümünün ABD merkezli girişimlere aktarılması kuvvetle muhtemel. Ancak fonun katılımı AngelList için belirgin bir genişleme anlamına da geliyor. Zira, CSC'nin syndicate yatırımlarında daha büyük meblağlarla katılım sağlaması ve böylelikle turların daha hızlı kapanmasını sağlaması mümkün.

Bugün 165 syndicate'ta toplam 4 bin 400 yatırımcının bulunduğu ve 50 top lider yatırımcının olduğu AngelList'te CSC Upshot, yatırım kararlarını kendi içinde almasını sağlayacak araçlara sahip olacak.

Önümüzdeki dönemde erken aşama girişimlere yapılan yatırımlar da çokça tartışma konusu gibi olacak ve balon tartışmalarından payını alacak gibi görünüyor.

Güncelleme: AngelList gelişmeyi doğrulayan açıklamayı yaptı. CSC Upshot ile birlikte ileri aşama yatırımlar için AngelList SPVs ürününü duyuran platformun ilgili blog paylaşımı için bağlantıyı takip edebilirsiniz. 

Görsel Kaynak: Wired

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.