Hacker'lar 20 bin FBI çalışanının kişisel bilgilerini internete sızdırdı

Hacker'lar 20 bin FBI çalışanının kişisel bilgilerini internete sızdırdı

Aralarında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanlarının da olduğu yaklaşık 30 bin devlet görevlisinin iletişim bilgisi yasadığı şekilde ele geçirilerek internette paylaşıldı.

Söz konusu saldırının Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nin final maçı gecesinde gerçekleştirildiği ve Adalet Bakanlığı'na bağlı bir e-posta hesabının gizliliğinin ihlal edilmesiyle sonuca ulaşıldığı düşünülüyor.

Bu sayede bakanlığın iç ağına sızan siber korsanlar 20 bin FBI çalışanının ve 9 bin kadar İç Güvenlik Bakanlığı çalışanının iletişim bilgilerini ele geçirmeyi başarmış. Twitter'da @DotGovs adlı hesabın paylaştığı bilgilere göre dokümanda devlet görevlilerinin isim, ünvan, e-posta ve ülke bilgileri yer alıyor.

FBI hacking

Şifrelenmiş metin paylaşım sitesinde paylaşılan doküman, Adalet Bakanlığı yetkililerine göre herhangi bir hassas/önemli kişisel bilgii içermiyor. Bu saldırıyı yapan kişinin sistemlerden birine izinsiz bir erişim sağlayarak bilgileri topladığı tahmin ediliyor. FBI ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuyor.

Temmuz ayında da ABD hükümetine bağlı 22 milyondan fazla kişinin etkilendiği bir siber saldırı gerçekleşmiş ve CIA'i de hedef alan saldırıdan sonra Beyaz Saray'a bağlı e-posta adresleri yine Twitter üzerinden paylaşılmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.