Görsel ticaret odaklı SaaS girişimi Curalate 27.5 milyon dolar yatırım aldı

Görsel ticaret odaklı SaaS girişimi Curalate 27.5 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaretin webin merkeziyetçi yapısından çıkması, (görsel) içeriği daha öncelikli hale getiriyor. Instagram, Pinterest hatta satın al butonlarını ekleyen Facebook ve Twitter gibi ağlar, anlara odaklanan mobil (ticaret) için de önemli geçitler haline geliyor.

Curalate mobilde görselin olduğu hemen her noktaya bu geçitleri eklemeye odaklanmış bir girişim ve "görsel ticaret" alanındaki başarısı Curalate'in 27.5 milyon dolarlık yeni yatırım almasını sağladı.

Curalate, Philadelphia, ABD merkezli bir SaaS girişimi ve 2012 yılından bu yana e-ticaret ve görsel arasındaki bağlantı üzerine çalışıyor. GAP, Sephora, BuzzFeed, Nordstrom, Crate & Barrel, Saks Fifth Avenue  Barneys New York gibi tanınmış 700'den fazla markayla çalışan Curalate, bu markaların ihtiyaçlarına göre farklı ürünler sunuyor.

curalate

Instagram başta olmak üzere markaların popüler sosyal ağlarda yaptıkları görsel paylaşımların etkileşimi yüksek olsa da bu yatırımların geri dönüşü olmayabiliyor. Curalate görsel tanıyan yazılımı sayesinde bu görselleri etkileşimli hale getiriyor. Örneğin Curalate'in Fanreel (UGC) adını verilen ürünü kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğrafları yönetmenizi sağlarken, Like2Pay markanın Instagram paylaşımlarına doğrudan alışverişe giden bağlantılar ekliyor.

Curalate, NEA liderliğinde aldığı yeni yatırımla sosyal ağlar ve e-ticaret odağındaki yazılımını geliştirmeye devam etmeye devam edecek. Üçüncü olma özelliğindeki turla birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 39.85 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.