Facebook ve Instagram silah satışı yapan sayfaları kapatmaya başladı

Facebook ve Instagram silah satışı yapan sayfaları kapatmaya başladı

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook ve fotoğraf paylaşım servisi Instagram, güncellediği politika kurallarıyla birlikte, her iki ağda da bireysel silahların satışını ve reklamının yapılmasını önleyen yasakları yürürlüğe koydu.

Facebook hali hazırda lisanssız uyuşturucu, yatıştırıcı ve ilaçların satışlarını kendi platformunda engelliyordu. Güncellenen kurallarla birlikte listeye silahlar da dahil oldu. Yasak, kişiler arası silah satışı yapmak isteyen bireysel kullanıcıları kapsıyor. Yani kısacası, lisanslı ve resmi silah satışı yapan firmalar, Facebook'taki faaliyetlerine devam edebilecek. Yasak ise kişiler arasında, elden ele ve kayıt dışı satışa yönelik olarak yürürlüğe kondu.

Bildiğiniz gibi ABD'de yaşanan silahlı baskın olayları, ülke yönetimi ve Barack Obama'nın çabalarını bireysel silahlanmaya karşı ciddi önlemler almaya odaklamıştı. Facebook da kişiler arasında kayıt dışı ticaretin yoğun olduğu bir mecra olarak, kişiler arası resmi olmayan ve kayıt dışı silah ticaretini önlemek üzerine kuruldu. Bireysel silahlanmayı teşvik edici bu tarz satışların artık yasaklı olması, Facebook ve Instagram'da bu tarzda satış yaptığı tespit edilen sayfaların kapatılmasına aracı olacak. Facebook'un bu hamlesi online ve illegal silah satışını önleyecek pozitif bir adım.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Facebook'un ürün politikası sorumlusu Monika Bickert ise, kullanıcıların Facebook'u yeni ürünleri keşfetmek ve alıp satmak için kullandıklarının farkında olduklarını, bu deneyimi geliştirmek adına ise yeni ürünler testi geliştirip test ettiklerini, politikalarını da buna paralel güncellediklerini duyurdu. Uzun zamandır e-ticaret hayali olan Facebook'un ise resmi bir ağızca yapılan açıklamada, bir pazaryeri olabileceği ya da kişiler arası satışı sağlayan aracı bir platform kurabileceği ihtimalini de tekrar bizlere hatırlatmış oldu.

Görsel kaynak: Roman Globa/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.