Facebook üzerinden alışveriş yapmak artık mümkün!

Facebook üzerinden alışveriş yapmak artık mümkün!

Facebook ile kullanıcıların doğrudan uygulama üzerinden alışveriş yapması mümkün hale geldi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Sayfalar’da açtığı mağazalarla e-ticareti test ettiğini doğrulayan Facebook'a Shopify işbirliğiyle alışveriş özelliği eklendi.

Shopify resmi blogunda açıklanan yenilikle, Facebook Sayfalar'da Shop yani Alışveriş sekmesinin açılması mümkün hale geliyor. Alışveriş sekmesi perakendecilerin doğrudan Facebook Sayfaları'nda ürünlerini sergilemelerini kolaylaştırırken, satış yapmasını da sağlıyor. Alışveriş sekmesinin en önemli özelliği, kullanıcıların istedikleri ürünü Facebook sitesi ya da mobil uygulamasından ayrılmadan satın almasını sağlıyor olması. Ancak bu bir zorunluluk değil, dileyen tedarikçiler kullanıcıları kendi e-ticaret sitelerine yönlendirebiliyorlar.

Mobil ticaret adımı

Facebook üzerinden yapılan alışverişlerde, ödeme işlemleri Shopify tarafından hallediliyor ve kullanıcılara ait kredi kartı ve diğer ödeme bilgilerini saklama opsiyonu da getiriliyor. Kullanıcılarını tanıyan Facebook için kullanıcıların satın alma kararlarını takip etmenin ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. İşbirliği bu açıdan oldukça önemli bir başlangıç Facebook için. Alışveriş imkanı her ne kadar bugüne kadar Facebook Mağaza uygulamaları üzerinden kullanıcılara tanınmış olsa da, Shopify işbirliğiyle özellik ilk kez mobile geliyor. Bu da halihazırda ağırlıkla mobil üzerinden kullanılan Facebook açısından çok daha anlamlı bir ticaret adımı anlamına geliyor.

Sınırlı sayıda perakendeci ile denendiği belirtilen Alışveriş sekmesi, önümüzdeki haftalarda herhangi bir ek ücret talep edilmeden Shopify'ın tüm perakendecilerine açılacak. Bunun için Shopify kullanan mağaza sahiplerinin, Shopify ana ekranlarında aşağıdaki gibi bir bildirim görmeyi beklemeleri gerekiyor.

facebook shopify

Özelliğin tüm kullanıcılara açılmasıyla birlikte, Alışveriş sekmesi mağazaların Facebook Sayfaları'nın ana ekranında büyük bir sekme olarak yer alacak. Böylelikle mağazadaki ürünlerin daha görünür olmasını hedefleyen Facebook'ta sekmeye bir de "üye ol" butonu eklenecek. Bu, üye olan kullanıcıların ilgili mağazaya yeni bir ürün eklenmesi durumunda bildirim almasını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.