Fransız mahkemesi Uber'e 1.2 milyon euro ceza kesti

Fransız mahkemesi Uber'e 1.2 milyon euro ceza kesti

Özel araç çağırma girişimi Uber'in başı Fransa'da dertten kurtulmak bilmiyor. Başkent Paris'te dün itibariyle taksiciler tarafından yeniden protesto edilmeye başlayan Uber'e, Fransız mahkemelerince de 1.2 milyon Euro ceza kesildi.

Uber geçtiğimiz yıllardan itibaren Fransa'da bazı davalar ve cezalarla karşı karşıya kalmaya başlamış, geçtiğimiz yıl Paris'te yaşanan olaylarda ise taksiciler Uber araçlarını devirmişti. Fransa'daki olaylar, Uber yöneticilerinin tutuklanmasına kadar varırken, bu son ceza Uber'in Fransa pazarındaki varlığını sorgulatabilir cinsten.

Fransa'daki ulusal taksiler birliği Union Nationale des Taxis, Uber'i kurallara uymamakla suçlamıştı. Fransa'daki taksiler yasa gereğince asla sokakta müşteri bekleyemiyor. Yani taksiciler, yolcularını gidecekleri yere bıraktıktan sonra duraklarına dönmek zorunda. Ancak Uber kendi iş modeli gereği, aracın uygun olması durumunda her şekilde yolcu alabiliyor. Bu yüzden Uber geleneksel taksiler gibi davranılmakla suçlanıyordu, haliyle taksilere rakip haline gelen Uber, Fransız taksiciler tarafından sık sık protesto edildi.

Agence France-Presse (AFP) tarafından duyurulan ve France24 gibi önde gelen Fransız yayın organlarında da yer bulan habere göre Uber yasalara uymadığı için 1.2 milyon Euro ceza ile karşı karşıya. Uber kanadından şimdilik resmi bir açıklama gelmezken, bu ciddi ceza karşısında Uber'in Fransa pazarındaki kaderinin nasıl etkileneceği ise büyük bir soru işareti niteliği taşıyor. Çünkü ceza miktarının hiç de hafife alınır bir yanı yok ve protestoların da sonu hiç gelmeyecekmiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.