Drone Racing League'de ilk sezon mücadelesi başlıyor

Drone Racing League'de ilk sezon mücadelesi başlıyor

Hem ticari hem profesyonel hem de kişisel eğlence amacıyla kendine pek çok kullanım alanı bulabilen drone'lar son olarak bir spor alanı olarak da anılmaya başlayacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında ilk kez hazırlık yarışlarını yapan ve Drone Racing League adını alan lig, farklı drone'ların yarıştığı dünya çapında bir lig haline gelmeyi amaçlıyor. Bu ligde drone'lar ve onları yöneten drone pilotları yarışacak.

Aslında oldukça teknolojik bir lig olan DRL'de, drone pilotları uzaktan, sanal gerçeklik olarak drone'larının pilot koltuğunda oturuyor olacak. Kısacası uzaktan kontrol edilen drone'lar belirli bir parkurda birbiriyle yarış halinde olacak.

Drone Racing League'de 2016 yılının ilk etabı Miami'deki Sun Life Stadium'da koşulacak. Bu yıl içerisinde 6 adet yarış düzenlemeyi planlayan oluşum, her bir yarışta 12 pilot ve 12 adet drone'un yarışına şahit olacak. Drone Racing League'in kurucusu ve CEO'su Nicholas Horbaczewski de her yarışın farklı bir mekanda yapılacağı ve drone pilotları için farklı zorluklar barındıracağının altını çiziyor.

Drone Racing League ilerleyen yıllarda otomobil yarışları ya da tekne yarışları gibi bir spor türü olarak anılır mı elbette şimdilik bilmiyoruz. Drone Racing League'in yatırımcı sayısı da azımsanmayacak şekilde. Yatırımcılar arasında RSE Ventures, CAA Ventures, Hearst Ventures, Lerer Hippeau Ventures, Lux Capital, Courtside Ventures, YouTube kanalı Machinima'nın kurucusu Allen Debevoise ve Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick ligin yatırımcıları arasında bulunuyor. Ligin henüz başlamadan yatırımcılar bulması da gelecek vaat ettiğini gösteriyor.

Drone Racing League'in ilk etapta canlı olarak yayınlanmayacak olması ve etkinliğin önünde daha çok yol olduğu da bir gerçek. Yarışların tamamlanmasının ardından çekilen videolar kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak 2016 sonunda ve 2017 yılının başında ligin canlı olarak da yayınlanmaya başlaması bekleniyor. O tarihe kadar lig sadece etkinliğe katılan izleyicilerce canlı olarak takip edilecek, dünyanın geri kalanı ise bahsettiğimiz gibi videolar aracılığıyla ligi takip edecek. Dilerseniz hemen aşağıdan, Drone Racing League için yayınlanan son videoyu izleyebilir ve ligin nasıl geçeceğine dair bir fikir edinebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.