İkinci el eşya ilan uygulaması Semt'in kullanıcı sayısı 12 bine yükseldi

İkinci el eşya ilan uygulaması Semt'in kullanıcı sayısı 12 bine yükseldi

Yakaladığı hızlı büyümenin ardından geçtiğimiz Eylül ayında Naspers'tan aldığı 100 milyon dolarlık yatırımla Letgo, mobilde ilanlar için hala yer olabileceğine dair güçlü bir sinyal vermişti.

Bunu doğrular şekilde geçtiğimiz yıldan itibaren ikinci el ilanlara odaklı artan sayıda yerli uygulama görmeye başladık. Bu uygulamalar arasında öne çıkan Semt, geçtiğimiz Nisan ayında yayınladığı iOS uygulamasının 12 bin kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

İkinci el eşya ilanları için ücretsiz sunulan Semt mobil uygulamasında bugün kazaktan kitaba, otomobilden aksesuara oldukça geniş yelpazede ürünler listeleniyor. Fiyatlar buna paralel olarak tek haneli de olabiliyor on binleri de bulabiliyor. Semt'in bizimle paylaştığı verilere göre, uygulama üzerinde bugüne kadar yaklaşık 4 bin ilan yayınlandı.

semt

Caner Dağlı ve Aykut Erşahin'in ortak projesi Semt, yaklaşık 2.5 ay sürede geliştirilmiş ve bugün de ikili tarafından yönetiliyor. Semt, son dönemde yerelleşme çalışmalarına hız veren Letgo gibi rakiplerinden, sunduğu servis kalitesiyle ayrışmak istiyor. Caner, gönderilen tüm ilanların tek tek incelenmesi ve geçerlilik süresi dolan ilanları askıya alınması konusunda titizlikle çalıştıklarını söylüyor.

Semt alışveriş işlemini tamamen kullanıcıya bırakan bir uygulama olmasıyla tamamen ücretsiz. Uygulamada yayınlanan bir ilan için fiyat ve ödeme konusunda satıcıyla mesajlaşarak ilerliyorsunuz. Bu nedenle Semt henüz gelir yaratan bir uygulama değil. Bugüne kadar yayınlanan ilanlar arasında "satıldı" olarak işaretlenenlerin sayısının 300'ü geçtiği notlar arasında. Satılmasına rağmen işaretlenmeyenlerle birlikte bu sayının daha yüksek olduğunu belirtiyor ekip.

Semt bugün yalnızca iOS'te ancak Android uygulaması bir süredir öncelikleri arasında. Zira kısa zaman önce yayınlanan Android uygulaması yeni özellikler desteklenmediği için yayından kaldırılmıştı. Ekip, gerekli geliştirmeleri yapıp kısa sürede Semt'i Android tabanlı cihaz kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Bununla birlikte Semt, kullanıcı deneyimine odaklanarak, "milyon dolarlık yatırım almış rakiplerinden" farklılaşmak istiyor.  Semt algoritmaları kullanıcıların ana sayfada kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlayacak şekilde geliştiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.