Microsoft Ventures, yeni transferi Nagraj Kashyap ile yenileniyor

Microsoft Ventures, yeni transferi Nagraj Kashyap ile yenileniyor

Microsoft, stratejik yatırım fonu Microsoft Ventures altında yeni bir yapılanmaya gidiyor. Yeni girişim yatırımlarını tek bir noktada altında toplayacak olan Microsoft, bu işin yönetimini de Qualcomm Ventures'ın tepe ismini getiriyor.

Şimdiye kadar BizSpark, Microsoft Reactor ve Bing Fund gibi programlarla girişimcileri destekleyen Microsoft, Qualcomm Ventures'dan transfer edilen Nagraj Kashyap ile daha kompakt bir yatırım gücü kuracak.

Nagraj-Kashyap
Nagraj Kashyap

Gelen bilgilere göre Kashyap'ın ekibi Microsoft Ventures ismini devralacak ve diğer birimler yeniden yapılandırılarak Kashyap ile daha yakın çalışacak. Kashyap da yine eski bir Qualcomm yöneticisi olan Peggy Johnson'ın idaresindeki kurumsal iş geliştirme grubuna bağlı olarak çalışacak.

Kashyap'ın başarılı yatırımları

2013'te kurulan Microsoft Ventures, tek başına bağımsız bir yatırım kolu olmaktan ziyade, Microsoft kontrolünde stratejik yatırımlar yapmaya odaklanacak.

Magic Leap, Bitfone (HP satın aldı), Clicker (CBS satın aldı), Gaikai (Sony satın aldı) ve Novarra (Nokia satın aldı) gibi başarılı yatırımlar yapan Kashyap'ın aynı başarıyı Microsoft tarafında da tekrarlaması bekleniyor ki bu durum hiç şüphesiz Microsoft'un gelecek planlarını da etkileyecek.

Şimdiye kadar büyük satın almalar yapmaktan çekinmeyen Microsoft'un bundan sonra yeni girişim yatırımlarını ne ölçüde arttıracağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.