Microsoft Ventures: Microsoft'tan girişimcilere tohum yatırım sunacak yeni oluşum

Microsoft Ventures: Microsoft'tan girişimcilere tohum yatırım sunacak yeni oluşum

Microsoft, girişimcileri desteklemek için yeni bir oluşumla harekete geçiyor. Dün tanıtılan Microsoft Ventures tohum yatırımı da sunmak üzere ekosisteme dahil oldu.

2008'den bu yana BizSpark programıyla girişimcileri destekleyen Microsoft, şimdiye kadar 100 civarında ülkede 75 bin girişime dokunmuş. İki yıl içinde girişim hızlandırıcısı olarak 114 girşiimi mezun eden teknoloji devi, Microsoft Ventures ile bu ilişkiyi bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor.

Microsoft Startups biriminden sorumlu genel müdür Rahul Sood, girişimlere tohum yatırımlar yapmak için 2012'de Bing Fund'ı kurduklarını hatırlatıyor ve Microsoft'un bu alandaki tecrübesine dikkat çekiyor.

microsfot ventures programs

Microsoft artık BizSpark programı da dahil olmak üzere tohum yatırımına uzanan yolda girişimcileri her aşamada desteklemek istiyor.

Microsoft'un tohum yatırımı yapmak istediği girişimler genel olarak işletme yazılımları, büyük veri, güvenlik, yapay zeka, reklam, oyun, SaaS ve bulut servisleri. Tabii bu geniş yelpazenin dışında kalan ve fikrine/işine güvenen girişimcilerin de Microsoft Ventures'a başvurması mümkün.

Aslında teknoloji dünyasının devlerinin girişimcileri çeşitli şekillerde desteklediğini biliyoruz ama bir yatırım ağıyla olaya dahil olduklarında iş daha çekici bir hal alıyor. Bu noktada Microsoft Ventures'a en yakın sayılabilecek örnek Google Ventures ve dijital dünyanın genişleyen ihtiyaçları Google ile Microsoft'u bu alanda da karşı karşıya getirecek gibi duruyor.

Microsoft Ventures'da yer alan girişimleri görmek ve gelişmeleri takip etmek için microsoftventures.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.