Andreessen Horowitz destekli "akıllı gıda takviyesi" Nootrobox Türkiye'de

Andreessen Horowitz destekli

Nootrobox Silikon Vadisi'nin gözde biohacking girişimlerinden biri. Bugüne kadar Andreessen Horowitz, Yahoo CEO'su Marissa Mayer ve Zynga CEO'su Mark Pincus gibi tanınmış isimler tarafından desteklenen Nootrobox "akıllı ilaç" olarak anılan ürünlerini Türkiye'de sunmaya başlıyor.

İnsan bedenine bir yazılım gibi sürekli iyileştirilebilir şekilde müdahale etmeyi savunan biohack akımını izleyen Nootrobox, ilaç olarak anılsa da aslında besin takviyeleri sunuyor. Michael Brandt and Geoffrey Woo tarafından 2014 yılında özellikle ABD'de yoğunlukla kullanılan ve akıllı ilaç olarak tanınan bilişsel performans geliştirici takviyelere odaklanıyor. Söz konusu gıda destekleri hafıza, odaklanma gibi beyin fonksiyonlarını daha verimli kullanmanızı sağlama iddiasında ve Nootrobox bu alanda bilimsel yaklaşımıyla rakiplerinden ayrışıyor. Nootrobox gıda takviyesinin tamamen FDA onayından geçmiş içeriklerden oluştuğunu söylüyor.

z_Nootrobox_family

Online olarak satılan Nootrobox'ın gıda takviyeleri ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Meksika, İspanya ve Almanya'dan sonra 27 Ocak itibariyle Türkiye'ded erişilebilir hale geliyor. Kurucu ortaklar Geoffrey Woo'dan aldığımız bilgiye göre, bunda Türkiye'de ürünlerin yoğun ilgiyle karşılaşması etken, zira Woo bekleme listelerinde Türkiye'den yüzlerce aday olduğunu söylüyor.

Nootrobox gıda takviyelerini aylık üyelik servisi şeklinde de sunuyor. Seçtiğiniz bir takviyenin tekrar tekrar sipariş verme gereği kalmadan her ay adresinize gönderimini sağlayan servisi de Türkiye'ye açılıyor. Nootrobox'ın bugüne kadar ulaştığı müşteri sayısını on binlerle ifade eden Geoffrey Woo, Türkiye'de henüz bir ofis açma planlarının olmadığını ancak buradaki nootrobic ve biohacking topluluklarına yatırım yapmayı istediklerini söylüyor. Nootrbox Türkiye ekibini de bu kişiler arasından seçerek oluşturmayı planlıyor.

Nootrobox bugüne kadar Marissa Mayer ve Mark Pincus'dan 500 bin dolarlık melek ve Andreessen Horowitz'den 2 milyon dolar tohum olmak üzere toplam 2.5 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.