Apple, Avrupa'nın ilk iOS uygulama geliştirme merkezini İtalya'da açıyor

Apple, Avrupa'nın ilk iOS uygulama geliştirme merkezini İtalya'da açıyor

Apple, Avrupa'daki ilk iOS için uygulama geliştirme merkezini İtalya'da açıyor. Bugün bir basın bildirisi yayınlayan şirket, bu merkez sayesinde iOS uygulamaları geliştirme konusunda genç yetenekleri keşfedecek.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu merkez Napoli'de yer alacak. İşbirliği yapılan bir enstitü içinde konumlandırılacak olan merkez, yetenekli iOS geliştiricilerini keşfetmek için öğretmenleri de özel bir müfredatla destekleyecek.

Bu programı farklı ülkelere de yaymak isteyen Apple'ın CEO'su Tim Cook, Avrupa'yı dünyanın en yaratıcı geliştiricilerini barındıran bir kıta olarak görüyor ve bu açılımın nedenini açıklıyor. Apple'ın Avrupa'da 1,46 milyon iş sağladığını ve bunun 1,2 milyonunun App Store'a bağlı olduğunu söyleyerek* App Store'un gücünün de altını çiziyor.

Basın bildirisindeki açıklamaya göre Avrupa'daki geliştiriciler şimdiye dek 10,2 milyar euro kazanmış ki Rovio ve Supercell'in bu konuda başı çektiğini söylemeden geçmek olmaz.

Apple, İtalya özelinde 75 bin App Store odaklı iş fırsatı sunduğunu, Qurami ve IK Multimedia gibi önemli uygulama geliştiricilerin var olduğunu da paylaşıyor.

Bugün paylaştığımız App Annie raporunda App Store'un Google Play'e nazaran daha fazla kazandırdığını ve Türkiye'nin uygulama mağazalarında en hızlı büyüme gösteren ülkelerden biri olduğunu paylaşmıştık. Sanırım 2016'da daha fazla iOS uygulaması geliştirmemek için bir gerekçemiz olmamalı...

*Progressive Policy Institute, “App Economy Jobs in Europe,” January 21, 2016.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.