Crytek sanal gerçeklik laboratuvarı VR First'ü Bahçeşehir Üniversitesi'nde açtı

Crytek sanal gerçeklik laboratuvarı VR First'ü Bahçeşehir Üniversitesi'nde açtı

Crytek, sanal gerçeklik laboratuvarı VR First'ü, Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği içinde faaliyete geçirdi. Crytek açtığı yeni programla birlikte sanal gerçekliğin geliştirilmesi, potansiyellerin açığa çıkması yeni yeteneklerin keşfedilmesi için CryEngine'ın kaynak kodlarına tam erişim sağlanmasına aracı olacak. Böylece girişim kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi gibi akademik bir kuruluşla işbirliğine giden Crytek, teknolojik imkanlarını öğrencilere, araştırmacılara ve geliştiricilere açacak.

VR First programından ilk yararlanacak olan kişiler, sadece CryEngine'ın kaynak kodlarına ulaşmakla kalmayacak, Crytek'in CryEngine geliştirme modüllerine ve VR donanımlarının ücretsiz kullanım hakkına da sahip olmuş olacak. Bildiğiniz gibi Crytek'in sahip olduğu CryEngine'ın lisansı daha önce Amazon tarafından satın alınmıştı. Böylesine güçlü bir lisansın kullanım hakkı da Türkiye'de sanal gerçeklik üzerine proje yapacak ekipleri, dünya çapında işler çıkarma konusunda teşvik edebilir.

Yerli kardeşler (Cevat, Avni, Faruk Yerli) tarafından 1999 yılında Almanya merkezli olarak kurulan oyun şirketi Crytek, bugüne dek Far Cry ve Crysis gibi çok popüler oyunları piyasaya sürmeyi başarmıştı. Son olarak, iki sanal gerçeklik projesi üzerinde çalıştığını duyuran şirket, Oculus Rift için The Climb, PlayStation VR için ise Robinson: The Journey adlı oyunları geliştirmeye devam ediyor.

Facebook henüz dün sanal gerçeklik merkezi kuracağını açıklamasının ardından, İstanbul ofisini 2013 yılında açan Crytek'in sanal gerçeklik laboratuvarı projesinin pilot programını İstanbul'da kuracak olması sanal gerçeklik rüzgarına kapılmamız için ülkemiz açısından çok önemli bir gelişme! Web sitesini de yayına alan VR First'ün lansman videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.