Magic Bus, Blablacar ve Uber karışımı iş modeliyle şehirlerarası ulaşıma yeni boyut katacak

Magic Bus, Blablacar ve Uber karışımı iş modeliyle şehirlerarası ulaşıma yeni boyut katacak

Uber şehiriçi, Blablacar ise şehirlerarası ulaşımda yıkıcı bir etki yapıyor ama bunun tüm yükü çektiğini söylemek zor. MagicBus.io şehirlerarası ulaşımda kişisel araçlar yerine minibüsleri koyarak yeni bir akım başlatmak istiyor.

Y Combinator girişimleri arasına seçilen ve potansiyel vaaden Magic Bus, yine var olan bir iş kolunu daha iyi bir şekilde modelliyor. Şehirlerarası yolculukları daha rahat ve esnek bir hale getirmek için mobil teknolojinin gücünü kullanıyor.

UberXL servisinin şehirlerarası uygulanması veya Blablacar'ın minibüslere özel hali olarak özetleyebileceğimiz Magic Bus, kullanıcılarına zamandan ve paradan tasarruf sağlamayı, daha rahat bir yolculuk sunmayı hedefliyor. Bu sayede özel araç kullanımını ve dolayısıyla karbon salınımını da azaltmak istiyor.

Magic-bus-minibus

Magic Bus uygulaması üzerinden Magic Bus minibüsünde rezervasyon yaptırabiliyor, nereden ve ne zaman alınabileceğinizi seçebiliyorsunuz. Araçtaki kablosuz internet hizmetinden de faydalanabiliyorsunuz.

Kurumsal şirketleri de safına çekmek isteyen girişimin üniversite öğrencilerini de kendine çekebilmesi mümkün. Bu işin gerçek potansiyelini önümüzdeki dönemde daha net göreceğiz ama BlaBlaCar'ın bu konuda adım atması da pekala mümkün olabilir. Keza Magic Bus'ın kurucusu bu alanda iş birliği yapabileceklerinin sinyallerini veriyor.

Ailesinde turizm/taşımacılık işi yapan birileri varsa bu işi yapmak için ilk adımı atmasını tavsiye ederim. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.