GP Bullhound'a göre 2016 yılında öne çıkacak 10 teknoloji trendi

GP Bullhound'a göre 2016 yılında öne çıkacak 10 teknoloji trendi

GP Bullhound, dokuz yıldır düzenli olarak yayınladığı teknoloji tahminlerinin 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Sanal gerçeklikten fintech'e güvenlikten drone'lara geniş 10 farklı dikeyin teknoloji dünyasında trendleri belirleyeceğini ön gören GP Bullhound, raporunda bu alanlarda takip edilmesi gereken girişim ve teknoloji şirketlerine de yer veriyor. GP Bullbound'un 2016 yılında öne çıkacak 10 teknoloji trendi şu şekilde sıralanıyor:

oculus rift

Sanal gerçeklik gerçek oluyor

Oculus'un sanal gerçeklik başlığı Rift'i piyasaya sunacağı 2016'nın ilk yarısında Sony’nin Playstation VR and HTC’nin Vive/Steam VR ürünlerinin son kullanıcıyla buluşması planlanıyor. GP Bullhound, sanal gerçekliğin yaygın kullanımıyla birlikte platformun yalnızca oyun ve eğlence için değil, medya, spor, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda oyunun kurallarını değiştirebileceğini ön görüyor. Bu potansiyeli bu yıl daha yakından gözlemleme şansı bulacağız.

"Nicel benlik" niş olmaktan çıkıp ana akım hale geliyor

Kişisel sağlık ve fitness verilerimizin büyük ölçüde giyilebilir cihazlar sayesinde ölçülebilir hale geldiğini işaret eden 'Nicel benlik' 2016'da genele yayılabilir. İlk Apple Watch ile erken bir kırılım yaşayan giyilebilir teknolojiler endüstrisi için, GP Bullhound'a göre 2016 da oldukça hareketli bir yıl olacak. Teknoloji şirketleriyle birlikte moda markalarında da daha fazla atılım görüyor olacağız.

Otomotiv endüstrisi inovasyona hazır

Değişim tohumlarının atıldığı otomotiv endüstrisinde bu yıl araçların daha bağlantılı hale gelmesini, CarPlay ve Android Auto gibi araç içi işletim sistemlerin genele yayılmasını bekleyebiliriz. Otomotiv endüstrisinde bu yıl önemli bir birleşme ve satın alma trendi, Apple ve Google dışındaki, üçüncü parti yazılım sağlayıcı küçük girişimlerin otomotiv devleri tarafından alınması olabilir. GP Bullhound, sürücüsüz araçlar için biraz daha beklememiz gerektiğini söylüyor.

Fintech sektöründe alternatif krediler parlamaya devam ediyor

Banka servislerine farklı yönlerden alternatif olan fintech girişimleri arasında P2P kredi servisleri 2015'teki yükselşini 2016'da da sürdürecek. GP Bullhound, bu yıl çemberi gittikçe daralan bankaların bu platformlarla iş birliği yapma yoluna gidebileceklerini de belirtiyor. Platformların 'kredi skoru' iyi borçluları çekme başarıları önemli bir faktör olurken, aslan payını alanın büyük ve tanınmış girişimler olacağını ön görüyor GP Bullhound.

blizzard-activision

Oyun devleri zirvede kalmaya devam ediyor, rakiplerini silip süpürüyor

Büyük oyun şirketlerinin yükselen oyun girişimlerini satın alması, "zengini daha zengin" yapmaya devam edecek. Listelerde uzun süre ilk sırada kalmayı başarabilen oyun yapımcıları, oyun devlerinin satın alma gündemine girme trendi 2016'da devam edecek. Bu büyüklerin pazardaki konularımı güçlendirmesini sağlayacak.

Dijital video büyümeye devam etmek için daha ölçülebilir hale geliyor

Dijital medya tüketiminde küresel internet trafiğinin yüzde 64'ünü oluşturan dijital videolar, online video izleme servisleri, mobil canlı yayın uygulamaları ve sosyal ağların girişimleri sayesinde 2015'te yükselişini sürdürdü. Dijital video üretimi harcamaları artarken, büyük yapım ve teknoloji şirketlerinin video ölçümleme teknolojilerine ilgisi artacak. Bu alanda faaliyet gösteren girişimlerin satın alma yolurla exit yapma olasılıkları da yükseliyor.

Kurumsal mobilite dönüşümüyle 'masasız' işçiler öne çıkıyor

Kurumsal dünyanın da mobil öncelikli hale gelmesi, çalışanların uzaktan işlerine devam etmesini sağlayan çok sayıda girişimin önünü açıyor. Kurumsal pazarı hedefleyen mobil uygulamaların sayısındaki artış göreceğimizi ön gören GP Bullhound, bu alandaki mobil uygulamaların ortak paydasının kullanıcı deneyimine odaklanarak, bireysel kullanıcı için tasarlanmış mobil uygulamalara benzer bir şekilde basit bir arayüz sunmak olduğuna dikkat çekiyor. Bir önceki nesilde, birden fazla endüstriyi hedefleyen yatay SaaS girişimlerinden farklı olarak endüstriyel mobil uygulamalar, endüstri spesifik, dikey bir yaklaşımı takip ediyor.

Siber güvenlik iç muhasebesine devam ediyor

Siber saldırı yoğun bir yılın ardından beklentilerini bir adım ileri götüren GP Bullhound, 2016'da siber güvenlik çözümlerinin kurumsal şirketlerin olmazsa olmazı haline geleceğini söylüyor.

drone-abd

Drone'lar için belirsizlik rüzgarı

2016 yılı kimilerine göre ticari drone'ların yılı olacak ancak GP Bullhound bu konuya biraz temkinli yaklaşıyor. 2015'teki atırım hareketliliğine rağmen, drone düzenlemelerinin henüz oturmamış olması, milyonlarca drone'un çevreye etkisinin anlaşılmamış olması ve elbette drone teknolojisinin vaadini henüz gerçekleştirmemiş olması önemli belirsizliklere işaret ediyor.

Unicorn avı sezonuunicorn-goat

Yüksek değerlemeler ve düşük halka arz fiyatları 2015'te gündemden düşmeyen unicorn'larla ilgili şüpheleri kuvvetlendirmişti. 2016'da kritik metriklerinde zayıf büyüme, yüksek nakit yakım oranı gibi zayıf sinyaller veren unicorn'ların düşüşünün hızlanacağını ön görüyor GP Bullhound. Avrupalı unicorn'ların bu açıdan daha dayanıklı olacağını da söylüyor GP Bullhound.

Raporun tamamı için bağlantıyı takip edin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.