ITU GATE Uluslararası Hızlandırma Programı, 9 girişimle ABD'ye ayak bastı

ITU GATE Uluslararası Hızlandırma Programı, 9 girişimle ABD'ye ayak bastı

İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent bünyesindeki ITU GATE Uluslararası Hızlandırma Programı 3. kez iş başında. Yeni nesil girişimlerin ABD pazarına açılmasına aracılık eden ITU GATE, bu sene 9 girişimle Amerika'ya ayak bastı.

Programa katılmaya hak kazanarak, 1 Ocak 2016 itibarıyla Amerika’ya giden giden 9 teknoloji firması, Amerika'da 1 aylık süre boyunca müşteri ve yatırımcılarla bir araya geliyor. Şimdiye kadar 27 firmanın  ABD'ye ayak basmasını sağlayan program, girişimcileri Türkiye'deki 2 aylık bir eğitim programında sonra ABD'ye götürüyor.

Sunum Günü 21 Ocak'ta

ITU GATE, girişimcilerini Chicago 1871 ve San Francisco Galvanize içinde yatırımcı ve potansiyel iş ortaklarıyla buluşturuyor. Bu sene 21 Ocak’ta Chicago 1871’de gerçekleştirilecek DemoDay’ın konuşmacıları arasında da BaseCamp kurucu ve CEO’su Jason Fried ile Northwestern Universitesi Kellog MBA Programı Akademisyenlerinden Mohanbir Sawhney gibi tecrübeli isimler yer alıyor.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp'in Twitter'da paylaştığı şu fotoğraf da yerli girişimlerimizin Times Meydanı'nda da sesini duyurduğunu gösteriyor.

itu-gate Sözü fazla uzatmadan ABD'ye giden girişimleri ve kısa tanıtımlarını sizlerle paylaşalım;

  1. Alotech: Bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefliyor. (Webrazzi haberleri)
  2. OBASE: Detailer adlı ürünüyle perakende sektöründe , stok fazlasını azaltma, satış, müşteri sayısı, müşteri sürekliliği, işgücü verimliliğini artırmayı amaçlıyor.
  3. ODC İş Çözümleri: SmartMessage ürünü ile kullanıcıların tek bir ara yüz üzerinden tüm kampanyalarını yönetebileceği, veritabanında etkin bir filtreleme ile grup mesajlarını anında veya zaman planlı gönderebileceği ‘’merkezi’' bir çözüm sunuyor.
  4. Mekansal İşler: UrbanStat platformu ile sigorta, gayrimenkul ve mekansal analitik sektörlerinde büyük kurumların maliyetlerini düşürmeyi planlıyor. (Webrazzi haberi)
  5. LA Software Group: Şirketlerin maliyetlerini optimize etmesini, karlılıklarını artırmasını ve hızlı değer yaratımını sağlayan uzman çözümler sunuyor. (Webrazzi haberi)
  6. Wordego: İnternet reklamcıları ve web yayıncılarının gerçek zamanlı dijital reklam alışverişi yapabilmelerini sağlayan bir online reklam networkü sunuyor. (Webrazzi haberleri)
  7. SFS AŞ: Sigorta sektörü için yazılım geliştirme, danışmanlık ve bilişim hizmetleri sağlıyor.
  8. BARN Teknoloji: Geliştirdiği 10xZone ürünü ile gıda sektöründe yer alan küçük ölçekli firmalara yönelik sadakat ve ödül programları düzenleyerek, müşteri bağlılığını artırmayı hedefliyor.
  9. Monument Labs: Monument, resim ve videoların tek bir yerde depolanarak otomatik organize edilmesini sağlayan bir akıllı depolama ürünü sunuyor. (Webrazzi haberleri)

ITU GATE'in blogundan güncel gelişmeleri takip edebilir, hafta içi her gün Türkiye saat ile 20.00’da Livestream kanalından canlı yayınları izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.