Yemeksepeti, VALE ile paket servisi olmayan restoranlardan online sipariş verilmesini sağlıyor

Yemeksepeti, VALE ile paket servisi olmayan restoranlardan online sipariş verilmesini sağlıyor

Yemeksepeti, paket servisi olmayan restoranlardan online sipariş verilmesini sağlayan VALE sistemini devreye aldı. Kullanıcıların bu restoranlardan sipariş vermesini sağlayan sistem, talebe göre dağıtım servislerinin Yemeksepeti'ne özelleşmiş hali şeklinde tanımlanabilir.

Yemeksepeti, yaklaşık bir aydır kullanılan servisi VALE ile işin yemek dağıtımı lojistiğinde bir aracı olarak konumlanıyor. Paket servisi olmayan restoranlar aldıkları online siparişleri için Yemeksepeti’ne halihazırda üye olan restoranların ve/veya anlaşmalı kurye firmalarının kuryelerini kullanabiliyor.

vale yemeksepeti

Henüz Yemeksepeti tarafından resmi duyurusu yapılmayan VALE sistemi, Yemeksepeti'ne  farklı açılardan fayda sağlayacak bir sistem olmasıyla dikkat çekiyor. Zira restoranlar arasındaki kurye dağılımının düzenlenmesi verimlilik artışına işaret ederken, aynı zamanda paket servisi olmayan restoranların Yemeksepeti sistemine dahil olmasını sağlıyor. Bununla birlikte Yemeksepeti üzerinden kurye servisini 'outsource' edilmesini sağlayan servis, kuryeler ve Yemeksepeti'nin ek gelir yaratmasını da sağlıyor.

VALE, tipik Yemeksepeti siparişlerinden farklı olarak dağıtım ücreti son kullanıcıya yansıtılan bir servis. Bu sayede kuryeleri teşvik eden VALE restoranların mönü fiyatları ile web sitesinde listelenen fiyatlar arasinda cüzi bir fark bulunduğu belirtiliyor. Bu gelir çoğunluğu kuryede olmak üzere Yemeksepeti ile de paylaşılıyor. Siparişlerde yalnızca online kredi kartı kullanılıyor.

VALE ile ilgili bizim edindiğimiz ilk izlenim Postmates (Türkiye'de Kapgel, BolBol vb) gibi talebe göre dağıtım servislerinin Yemeksepeti'ne özel bir uyarlaması olduğu. Servisle birlikte işin lojistik tarafına odaklanan Yemeksepeti'nin bu yöndeki çalışmalarını ileri götürüp götürmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Ancak talebe göre servislerin hızı düşünüldüğünde projenin Yemeksepeti için zaman içinde öncelikli hale gelmesi olası. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.