MovieLaLa'nın tohum yatırımı Sina Afra ve tanınmış yatırımcıların katılımıyla 1.4 milyon dolara çıktı

MovieLaLa'nın tohum yatırımı Sina Afra ve tanınmış yatırımcıların katılımıyla 1.4 milyon dolara çıktı

San Francisco merkezli film dikeyinde sosyal ağ MovieLaLa, tohum yatırım turuna yeni ve tanınmış yatırımcıları ekledi. Halihazırda ünlü destekçileri olan girişimin 1.4 milyon dolara çıkan tohum yatırım turuna NewsCorp'un ve AOL'in eski CEO'su Jonathan Miller, Walt Disney'in eski CFO'su Jay Rasulo, LucasFilm'in eski COO'su David Anderman, Jim Wyatt ve Gregory Milken gibi önemli isimler katılırken, Türkiye'den bu tura dahil olan tek isim Sina Afra oldu.

Şahin Boydaş'ın kurucu ortağı olduğu MovieLaLa, kapanan tohum yatırım turuyla birlikte mobil dağıtım ağını genişletmeyi ve uygulaması sayesinde edindiği kullanıcı davranışı verisini Hollywood stüdyoları ile paylaşmayı amaçlıyor.

Film stüdyolarının veri odağında izleyici hedeflemesi yapamaması sorununu adresleyen MovieLaLa, bunu filmlerin vizyona girmeden önceki sürecine odaklanarak çözmek istiyor zira gerçek film fanları filmleri izlemek için önceden sıraya giriyorlar. Bu yönde geliştirmelere devam eden MoviLaLa son olarak film fragmanlarını Apple TV'ye getiren uygulamasını yayınlamıştı. MovieLaLa'nın mobil uygulaması yeni ve gelecek olan filmleri keşfetmenizi ve zevkleri sizinle ortak olan diğer sinema severlerle bağlantı kurarak bir sosyal ağ oluşturmanızı sağlıyor.

Şahin Boydaş'tan aldığımız bilgiye göre MovieLaLa henüz uluslararası açılımına başlamayı planlamıyor ancak girişim bu tip bir süreçte önceliği Türkiye'ye verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.