İstediği yatırımı bulamayan KlikSA yeniden yapılanarak TeknoSA'nın altında konumlanıyor

Sabancı Holding'in bir iştiraki olan KlikSA'nın küçültülerek TeknoSA'nın altında bir outlet kanalı olmasına karar verildi.
İstediği yatırımı bulamayan KlikSA yeniden yapılanarak TeknoSA'nın altında konumlanıyor

Teknik olarak kapanmakla yakın bir anlama gelen bu hareketle KlikSA operasyonu küçültülerek TeknoSA'nın altına alınıyor.

Bu sabah KlikSA Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan tarafından çalışma arkadaşlarına gönderilen bir e-postayla duyurulan yeniden konumlandırmanın öncesindeki süreç de şeffaflıkla paylaşılıyor. Bir süredir sektörde KlikSA'nın büyümek için dış yatırım aradığı konuşuluyordu. Bir yatırımcıyla teklif noktasına da gelen şirket, Yönetim Kurulunun teklifi reddetmesiyle yeniden yapılanmayı tercih etmiş.

Türkiye internet pazarında kısa sürede güzel bir başarı yakalamış KlikSA ekibinin aradıkları yatırımı almaları durumunda çok daha iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Ancak ne yazık ki Sabancı Holding, online pazarda böyle bir büyümeyi hayata geçirmek için kaynak ayırmayı tercih etmemiş. Son yıllarda çok hızlı bir büyüme gösteren TeknoSA'nın varlığı da ayrı bir şirketle bu alana yatırım yapılmasını engellemiş olabilir.

KlikSA Genel Müdürü Nevgül Hanım'ın paylaştığı e-postayı aşağıda inceleyebilirsiniz. Yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

kliksa-eposta

Güncelleme: Haberde yer alan ve Kliksa çalışanlarına gönderilen e-posta içeriği, Kliksa'nın hukuki talebi üzerine ticari sır olduğu gerçekçesiyle yayından kaldırılmıştır.

Güncelleme 2: Biraz önce konuyla ilgili TeknoSA bir basın açıklaması paylaşarak yeniden yapılanmayı doğruladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan: “Yeni strateji ile birlikte kliksa.com, TeknoSA’nın deneyim ve gücünden daha fazla faydalanacak. Tüketicilerine geniş ürün gamıyla hizmet veren kliksa.com, TeknoSA ile oluşturacağı güç birliği ile kesintisiz hizmet ve alışveriş deneyimi yaşatmaya devam edecek.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.