SPONSORLU

Üniversiteliler Yapı Kredi FikriMobil ile Silikon Vadisi yolcusu

Üniversiteliler Yapı Kredi FikriMobil ile Silikon Vadisi yolcusu

Bankacılığın dijital dönüşümüne yenilikçi yaklaşımıyla öncülük eden ve teknolojiyle birlikte gelişmenin önemine inanan Yapı Kredi’nin, üniversite öğrencileri için gerçekleştirdiği FikriMobil Yarışması’nda heyecan başladı. Gençlerin mobil alandaki yaratıcı girişimlerini hayata geçirmek amacıyla bu yıl 2.’si düzenlenen yarışma için başvurular 14 Aralık 2015 – 14 Şubat 2016 tarihleri arasında www.fikrimobil.com adresinden gerçekleştirilebiliyor.

Silikon Vadisi’nde birçok önemli ziyaret fırsatı

FikriMobil’de bu yıl birinci olan ekip 1 haftalığına dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi kabul edilen Silikon Vadisi’ne gidecek. Ekip, Silikon Vadisi gezisi kapsamında, dünyanın en büyük teknoloji firmalarını ziyaret etmenin yanı sıra Türk ve yabancı start-up firmaları ile de tanışma fırsatı bulacak. Ayrıca burada bulunan yatırımcılarla bir araya gelerek projelerini tanıtma fırsatı yakalayacak. Yarışma da ikinci olan ekibe 15 bin ve üçüncüye de 5 bin lira ödül verilecek.

Ayrıca bu yıl “Finans Teknolojileri” alanındaki bir projeye de Yapı Kredi Finansal Kategori Özel Ödülü verilecek. Yapı Kredi Finansal Kategori Özel Ödülü’nü kazanan ekip 10 bin lira kazanacak. Ayrıca Microsoft, IBM ve Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nin de özel ödülleri olacak. Finale kalan ve en iyi Windows/Azure uygulamasını geliştiren proje ekibi Microsoft Türkiye’de Yaz Okuluna katılma şansı yakalayacak. Finale kalan ve  en iyi Bluemix uygulamasını geliştiren ekip ise her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinde düzenlenen “IBM EMEA Best Student Recognition” etkinliğine katılma şansını elde edecek..

Türkiye‘nin inovasyon ve dijitalleşme konusunda gelişimini destekleyen projelerin önemine değinen Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, “Dijital çağda mobil ekonomi tüm dünyanın yeni büyüme alanı olarak öne çıkıyor.Değişen müşteri trendleri ve yeni teknolojiler ile dijital bankacılık yavaş yavaş alternatif bir kanal olmaktan çıkıp kendi iş modelini içeren bir ekosistem olmaya doğru ilerliyor. Ülkemiz de, kullanım açısından bu trendin öncülerinden biri. Ancak yinede, yenilikçi iş modeli ve hizmet üretimi anlamında gidilecek çok yolumuz var. Yapı Kredi olarak sahip olduğumuz bu bilinç doğrultusunda  bankacılık alanındaki teknolojiye büyük önem veriyor ve dünyadaki trendleri yakından takip ediyoruz. Mobil bankacılık başta olmak üzere tüm dijital kanallarımızı da geliştirip zenginleştiriyoruz. Bu yolculuk boyunca da, gençlerin yaratıcı fikirlerini, katkılarını ve gelişimlerini çok önemsiyoruz” dedi.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen FikriMobil’de çok başarılı gençlerle tanışma ve onların projelerini tanıma fırsatı yakaladıklarını da belirten Erdoğan, “FikriMobil’in hem bankacılık sektörünün gelişimi hem de gençlerin sektörümüze katılımı açısından çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda beraber çalışabileceğimiz genç arkadaşlarımızın yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek de bize ayrı bir heyecan veriyor. Yarışmaya katılacak tüm gençlere şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

FikriMobil yarışması sürecinde ekipler farklı teknolojiler üzerinde mobil uygulama geliştirme yetkinliklerini arttıracak bir çok eğitime katılma şansı yakalayacaklar. Aynı zamanda İş Modeli Geliştirme ve Yalın Girişim başta olmak üzere birçok konuda uygulamalı eğitimler alacaklar.

FikriMobil’de projeler Cahit Erdoğan’ın yanı sıra Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdür Vekili Niccolo Ubertalli, Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Yönetimi Başkanı Cengiz Arslan, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. M. İrşadi Aksun, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay, Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, IBM Türkiye Ülke Teknoloji Lideri Sevilay Kurt, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, gazeteci ve yazar Serdar Kuzuloğlun’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.